<strong>STORSCORER:</strong> Håvard Tvedten er en notorisk målscorer - men han har også vist at han duger som målvakt også.
STORSCORER: Håvard Tvedten er en notorisk målscorer - men han har også vist at han duger som målvakt også. Vis mer

- Ingen tror meg, men jeg holdt øynene åpne

Se redningen som er Tvedtens største øyeblikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÖNKÖPING (Dagbladet): Håvard Tvedten og landslagskameratene har i dag forflyttet seg fra Linköping til Jönköping. Den bussreisen hadde vært betydelig enklere om det hadde blitt seier mot Island i går.

I stedet for å kjempe om en semifinale må gutta nå slåss for å bli blant de sju beste - for å sikre OL-kvaliken.

Første hinder i mellomspillet er Spania, som Tvedten kjenner godt etter flere år hos søreuropeerne.

- Det er et lag med mange gode enkeltspillere. De spiller litt annerledes enn de fleste andre i VM og er veldig bevegelige. Vi må holde i 60 minutter denne gangen og utnytte styrkene våre, som jeg synes er forsvar og kontringer. Mot Island hadde vi ikke ett kontringsmål, og da blir det vanskelig, sier Tvedten til Dagbladet.

Tvedten-redning Håvard Tvedten sier litt fleipete at det kuleste han har vært med på i håndballsammenheng er kvartfinalen mot HCM Constanta i cupvinnercupen i 2009.

Valladolid-spilleren ble toppscorer med åtte mål, men det er ikke scoringene han husker best. Det er en redning.

- Det er det største øyeblikket i min karriere, sier han og ler.

- Vi hadde tatt ut keeperen i undertall og jeg hadde på meg keepervest. Så mistet vi ballen ganske enkelt, og da hadde jeg to valg: Enten å løpe ut på benken for å bytte eller å springe hjem og stå i mål. Jeg endte med å løpe tilbake.

Laurentiu Toma kom i full fart mot Tvedten. En enkel kontringsscoring? Nei, ikke med nordmannen mellom stengene.

Bevisst valg - Jeg visste at det ville være smart å gå i korthjørnet på ham, så jeg bare hoppet. Og det var en bra redning, da.

Ja, det er slettes ikke noe å si på den. Tvedten gikk ut i en halvveis stjerne og tok skuddet med kneet.

- Var det en bevisst redning eller ble du bare truffet?

- Ja, ja, det var bevisst. Det er ingen som tror meg, men jeg holdt øynene åpne ganske lenge - så jeg så hvor han skjøt. Men greit da, jeg ble jo truffet - men det er jo det som er målet til keeperen: Å stoppe ballen. Jeg er veldig fornøyd med den.

Det var publikum også, som ga ham en fortjent hyllest.

- Kan steppe inn Da Steinar Ege lå syk på hotellrommet tidligere i VM og Norge bare hadde Ole Erevik tilgjengelig, satt Frank Løke klar på benken - hvis det skulle skje noe med Erevik.

Tvedten har selvfølgelig såpass med selvtillit at han kunne stilt seg mellom stolpene.

- Jeg kan steppe inn, jeg. På kontringer. Jeg står bare på kontringer, sier han.

Forhåpentligvis slipper han det i mellomspillet.

Norge trenger tjenestene hans på venstrekanten. Og det skal nok mer enn én redning til for å overbevise landslagssjef Robert Hedin.

FAKTA

Slik er mellomspillet i VM:

• Island har med seg fire poeng, Frankrike tre poeng , Spania tre poeng, Ungarn to poeng, Norge og Tyskland er uten poeng.

• Norge møter Spania klokka 16.15 i dag. Deretter venter Frankrike på mandag (20.30) og Tyskland på tirsdag (16.15).

• Et realistisk mål for Norge er å komme på minst 4. plass, for å spille om sjuendeplassen. Den gir nemlig OL-kvalik. Det klarer Norge med seier mot tyskerne, hvis de også slår Ungarn. Da vil den interne målforskjellen mellom de tre lagene avgjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer