Ingen tror på jentene

VSTERSUND (Dagbladet): De norske skiskyttergutta er store VM-favoritter, men ingen tror på norsk medalje på kvinnesiden. Ikke en gang jentene sjøl.

Riktignok var Gro Marit Istads (22) sjetteplass nøyaktig en uke før VM-sprinten i Kollen oppmuntrende.

Men bak henne var det helsvart:

  • Gunn Margit Andreassen (26) har vært den mest stabile av de norske jentene i år. Før start trodde hun VM-formen var intakt, men til tross for bare én strafferunde endte hun helt nede på 21. plass.

- Jeg skjønner ingenting. Nå regner jeg med å ta blodprøve for å finne ut om alt er i orden med kroppen, sier Gunn Margit.

Fire bom

  • Liv Grete Skjelbreid (25) var som vanlig rask i sporet. Men fire (!) bom på stående skyting sendte henne helt ned på 46. plass.

- Jeg har vært gjennom matforgiftning, antibiotikakur og tarmbetennelse denne sesongen. Endelig er jeg frisk, men jeg har ikke gått ett bra renn denne sesongen. Og slik som jeg sliter på stående skyting, ser det svart ut akkurat nå, sier Liv Grete.

  • Ann Elen Skjelbreid (28) bekreftet med fall og 49. plass at hun fremdeles er langt unna VM-formen.

- Formen er jeg veldig usikker på. Nå er det lenge siden jeg har gått løp, og vanligvis trenger jeg noen løp for å komme ordentlig i gang.

Overraskende

På spørsmål fra Dagbladet levner verken VMs storfavoritt, Magdalena Forsberg, eller gårsdagens vinner, russiske Galina Koukleva, de norske jentene særlig håp om VM-suksess.

- Det vil være overraskende hvis de plutselig skal få det til i VM, sier Koukleva, som sammen med Svetlana Ichmouratova sikret russisk dobbeltseier i går.

- Jenter som Gro Marit (Istad) og Liv Grete (Skjelbreid) har potensial. Men det ser ikke lyst ut for dem akkurat nå, sier svenske Magdalena Forsberg, som selv ble nummer 12 i går.

- Kan jo håpe

Landslagssjef Audun Svartdal innrømmer at det ikke finnes en eneste medaljefavoritt blant de norske jentene.

- Men vi kan jo håpe at det slår positivt ut at jentene er i angrepsposisjon. De kan stille i Holmenkollen helt uten press, sier Svartdal til Dagbladet.

OPPMUNTRING: 6.plassen til Gro Marit Istad var en liten oppmuntring. Men skiskytter-jentene har ingen tro på VM-gull.