Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen trøst å være beste nordmann

I fem av vinterens ni verdenscuprenn er Henning Stensrud (nr. 14 i går) blitt beste nordmann. 20-åringen fra Hurdal IL/Trønderhopp har større mål enn som så.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ingen trøst å bli beste nordmann når vi er så langt nede på lista. Selv har jeg satt meg langt større mål enn som så. Det er lite som skal til for å sprette helt til topps. Får jeg bare tråkket skikkelig til i satsen, kan jeg slå alle inkludert seiersmaskinen Kazuyoshi Funaki, sier Henning Stensrud til Dagbladet. I gårsdagens nyttårshopprenn var avstanden fra 20-åringen fra Hurdal til 22-åringen fra Hokkaido 18 meter og 35,9 poeng. Stensrud vet at han kan mye bedre, og ser fram til at kreftene på hoppet skal ta ham ordentlig. - Henning mangler litt krutt i føttene, men blir en internasjonal toppmann bare han greier å beholde balansen og posisjonen gjennom radien til hoppet. I går kastet han seg litt for mye fram, og fikk for lite kraft ned i hoppet, sier landslagssjef Trond Jøran Pedersen om gårsdagens beste nordmann.

<B>LANGT IGJEN: </B>Henning Stensrud var misfornøyd med 14. plass.
Henning Stensrud

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!