Ingen truer Omdal

OSLO PLAZA: President Per Ravn Omdal er uten oposisjon i et samlet fotballforbund som møttes til jubileumsting i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet gjorde et overfladisk søk i riksavisarkivene før helgas fotballting (se neste side). Det var lett å finne saker og uttalelser som skulle tilsi at noen i ball-Norge var kritiske til Omdal. Istedet er han sterkere enn noen gang på toppen av landets største særforbund.

Øko-eksplosjon

- Jeg vil ikke vurdere min egen person. Det får andre gjøre, sier Omdal.

- Men du står fram som en av våre største fotballpresidenter, mannen som har ledet norsk fotball fra å være et dugnadslag til å bli en moderne millionbedrift?

- Jeg ser det, men mye av dette kommer av samfunnsforandringene. Inntektene fra markeds- og mediaavtalene har eksplodert, og sammen med klubbene har vi pløyd pengene tilbake til systemet. På syttitallet hadde vi tre tusen lag i Norge. Med innføring av minifotball har vi mangedoblet tilslutningen. Det gleder meg mest.

- Hvordan greier du å skifte fra sjampis og kanapéer i FIFA og UEFA, til klubbkvelder på Flisa?

- For det første er det mindre kanapéer enn folk tror. Dessuten er jeg like glad i kaffe og vafler. For meg er tilgjengelighet og synlighet viktig. Jeg er fotballgutt sjøl, har spilt og trent lag på mitt eget nivå. Det viktigste er uansett at man elsker å gå på fotballkamp.

- Jeg husker du hadde et voldsomt følelsesutbrudd da undertegnede satt ved siden av deg på VIP/presse-tribunen på en U21-kamp i Armenia i fjor høst. Er det sånn du egentlig er?

- Huff, ikke skriv om det. Det var ikke bra av meg å gjøre det. Man må prøve å holde maska. Hadde jeg kunnet velge, hadde jeg stått i svingen under landskampene.

Taus om tuba

- Fotballforbundet har vært i hardt vær. Hvorfor finnes det ikke kritikk mot dere på fotballtinget etter alle skandaleoppslagene?

- Det er dere som kaller det for skandaler. Det er jeg uenig i.

- Men du sier aldri noe, for eksempel i Tuba-saken, der du kritiserte landslagsspillere for dårlig insats. Du har aldri kommentert den spesifikke hendelsen. Hvorfor?

- Fordi det er internt. Jeg lekker aldri fra møter, og lojaliteten min går nedover i organisasjonen.

- Jeg prøver igjen. Hva sa du egentlig om tubaer?

- Hi, hi, hi, hi, jeg sier ingenting. Folk ler av saken, og jeg får mye kommentarer.

- Hva med Argentinakampen, det er den siste skandalen?

- Hvis du synes det er en skandale at det argentinske forbundet bryter en skriftlig avtale, så må du gjerne det. Det synes ikke jeg.

POPULÆRE: Per Ravn Omdal danner sammen med generalsekretær Karen Espelund en kraftfull og populær ledelsesduo i fotballforbundet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer