FYLLEKJØRTE: Petter Northug krasjet bilen sin i et autovern i alkoholpåvirket tilstand natt til søndag. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FYLLEKJØRTE: Petter Northug krasjet bilen sin i et autovern i alkoholpåvirket tilstand natt til søndag. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Ingen tvil om at dette er noe jeg skulle vært foruten

Northug om fyllekjøringa.

(Dagbladet): Petter Northug fortalte i kveld om den skjebnesvangre bilturen natt til søndag.

- Det er ingen tvil om at dette er noe jeg skulle vært foruten. Dumheten er gjort, og da må en tåle den hverdagen som møter en etterpå. Akkurat nå tenker jeg ikke på fengsel. Jeg skal ta straffa mi. Hvis det blir fengsel så må man gjøre det, sier Northug til TV 2.

Northug forteller at kompisen, som ikke drakk, kjørte til byen. Men seinere på natta var han for full til å tenke klart, og gjorde tabben å sette seg bak rattet selv.

- Vi drakk på byen, og da vi kom hjem var jeg så beruset at jeg ikke kunne tenke fornuftig i en sånn situasjon, sier Northug.

Northug forteller også om hva som skjedde etter at han og den fem år yngre kameraten dundret inn i autovernet på Byåsen med bilen den dyre bilen han disponerer som en del av sponsoravtalen med Audi.

Snakket usant Northug var forsvunnet fra ulykkesstedet før politiet ankom. Han ble seinere funnet hjemme hos seg selv.

- Den første dialogen vi hadde var om det gikk bra med oss. Det bekreftet begge to. Sjokket og panikken gjorde at jeg reagerte slik jeg gjorde, at jeg skulle komme lettest mulig fra det. Det var enkleste vei og jeg reagerte med ei panikkhandling. Derfor løp jeg hjem, sier Northug til Adresseavisen.

Northug forteller videre at han ble tatt med til politistasjonen der han måtte sove av seg rusen før han var i stand til å forklare seg. Da han våknet, innrømmer han at han først forklarte seg uriktig for politiet.

- I første omgang, da jeg våknet, var jeg litt uklar og ga ikke riktig informasjon. Jeg sa at jeg var med i bilen, men at jeg ut fra den tilstanden jeg var i ikke husket hva som skjedde.

Kom til seg selv Han sier at han var i sjokk og at han ikke hadde snakket med sine nærmeste, og ikke visste hva som foregikk på utsiden. Da han kom til seg selv, innså han at han bare måtte legge alle fakta på bordet.

Northug innrømmet søndag kveld at det var han som satt bak rattet i sin egen bil da den kjørte i autovernet på Byåsen i Trondheim natta i forveien. I pressemeldingen som ble sendt ut fra manageren hans, kom det også fram at Northug hadde innrømmet overfor politiet at han var påvirket av alkohol.

Les mer om Petter Northug