- Ingen tvil om at han lurte meg med vilje

Mot Barcelona i morgen lover FCK-spiss Santin å spille til fløyta går.

BLE LURT: Cesar Santin var på vei alene mot keeper da han plutselig stoppet opp i den tro at dommeren hadde blåst for offside. Men det viste seg at det var Barcelonas reservekeeper José Pinto som hadde lurt ham. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
BLE LURT: Cesar Santin var på vei alene mot keeper da han plutselig stoppet opp i den tro at dommeren hadde blåst for offside. Men det viste seg at det var Barcelonas reservekeeper José Pinto som hadde lurt ham. Foto: Kristian Ridder-NielsenVis mer

||| KØBENHAVN (Dagbladet): FC København-spiss Cesar Santins tabbe mot Barcelona på Camp Nou for knappe to uker siden er blitt en skikkelig snakkis i Fotball-Europa.

Som kjent ble brasilianeren spilt igjennom alene med Barcelonas reservekeeper José Pinto, da han plutselig stoppet opp, fordi han trodde han hørte dommer blåse for offside.

Faktum var at Santin hørte noe som lignet en fløyte, men lyden kom fra Barca-keeper Pinto - som i ettertid er blitt ilagt to kampers karantene for det kyniske fløytetrikset.

Smiler av tabben
Da Dagbladet møtte Santin i ettermiddag - i anledning morgendagens returoppgjør - lo han av episoden.

- Jeg har ingen vonde følelser overfor Pinto, men det er ingen tvil om at han blåste med vilje, sier Santin og smiler mens han rister på hodet.

Og når Dagbladet spør om han kan love å spille til dommeren - og ingen andre - blåser i trøya i morgen kveld, gliser han på nytt.

- Ja, det kan jeg love, sier han.

Men det avhenger selvfølgelig av at brasilianeren spiller.

29-åringen, som har banket inn ti fulltreffere i Superligaen denne sesongen, har nemlig slitt med en ankelskade den siste uka.

Prognosene ser gode ut, men spissen må føle seg helt klar - hvis ikke gir han muligheten til noen andre.

- Jeg spiller bare hvis jeg er 100 prosent, sier han.

Santin får uansett ikke sjansen til revansj mot José Pinto. Reservekeeperen ble altså ilagt en to-kampers karantene etter sist oppgjør.

Perlehumør
Ståle Solbakken var som vanlig i det gode lunet under pressekonferansen i ettermiddag.

FCK-bossen lover blant annet den spanske pressen at stemningen i Parken kommer til å bli langt bedre enn den laget hans møtte på Camp Nou.

- Det kommer til å bli skikkelig bråkete og ti ganger så mye lyd som på Camp Nou. Der nede hadde det jo vært helt stille om det ikke hadde vært for de tilreisende danske supporterne, sier han med et glis.

Solbakken har tidligere sagt til Dagbladet at han har den største respekt for Barcelona som fotballklubb, men at katalanerne har et råttent egg i kurven i José Pinto.

- Vi er ferdige med den saken. Vi tapte ikke på grunn av Pinto, men det er ingen tvil om at han signaliserte til benken at han var fornøyd med å ha lurt Cesar, sier Solbakken og legger til:

- Det er Cesar, og ikke FC København, som er offeret her. Cesar så jo litt dum ut. 

Nordmannen lovet også at laget hans - som tapte 2-0 borte mot Barcelona - skal gå tøffere ut i morgen enn de gjorde i den katalanske hovedstaden.

- Det er nummer én mot nummer to i gruppa, og det vil det også være etter kampen i morgen. Derfor skal vi ta sjanser, gamble litt og håpe at vi lykkes, sier han.

Kan avansere uansett
Han vil imidlertid ikke røpe detaljene ved hvordan han skal gamble.

- Vi kommer ikke til å forandre formasjonen, men justere rent taktisk. Vi må gjøre mer av det vi gjorde i 2. omgang på Camp Nou, sier han.

Til tross for at Solbakken har tenkt til å gå tøft ut i morgendagens kamp, er naturligvis Barcelona megafavoritter.

Men selv om FC København skulle gå på en skikkelig smell, har de alle muligheter til å avansere fra gruppe D.

Barcelona står med sju poeng etter tre kamper, mens Solbakkens mannskap er poenget bak.

Rubin Kazan og Panathinaikos føler på henholdsvis to og ett poeng.

VARSLER HEKSEGRYTA I PARKEN: - Det kommer til å bli skikkelig bråkete og ti ganger så mye lyd som på Camp Nou, sa en humørfylt Ståle Solbakken på pressekonferansen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
VARSLER HEKSEGRYTA I PARKEN: - Det kommer til å bli skikkelig bråkete og ti ganger så mye lyd som på Camp Nou, sa en humørfylt Ståle Solbakken på pressekonferansen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer