- Ingen tvil om at jeg er den beste spurteren

Hushovd-suksessen fortsetter.

Thor Hushovd ble nummer to på fredagens femte etappe av Volta a Catalunya. Nordmannen er i knallform for tiden. - Helt topp, sier han,

Rittet, som er det tredje eldste i verden, har vært svært positivt for Hushovd. Han vant prologen og første etappe, og fredag ble han nummer to på den 163 kilometer lange etappen mellom Asco og El Vendrell.

- Han vant spurten i feltet og viser jo at han er der han skal være hele veien. Han er veldig stabil, og laget jobber godt sammen, sa trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Chavanel var suveren

Men Cofidis-rytteren Sylvain Chavanel var det ingenting å gjøre med. Franskmannen var i mål to og et halvt minutt foran nordmannen, men i spurten om annenplassen var Grimstad-rytteren suveren.

- Ja, det var veldig bra det. Jeg vant spurten, og det viser jo at jeg virkelig er der. Det er ingen tvil om at jeg er den beste spurteren her nå, sa Hushovd til NTB.

Crédit Agricole-rytteren viser knallform foran årets store høydepunkt, Tour de France.


- I rute til touren

- Det ser veldig bra ut. Det stemmer veldig bra med opptrekket, og jo mer de får jobbet sammen jo bedre blir det, og Thor er jo veldig stabil. Det er i rute, for å bruke sånne ord, sa Kvålsvoll.

Da Julian Dean forlot det franske laget før årets sesong var det lenge tvil om hvem som skulle være Hushovds opptrekker. Men de nye hjelperytterne viser stadig bedre form. Og da kommer også selvtilliten.

VANT SPURTEN I FELTET: Sylvain Chavanel var det ingenting å gjøre med, men Thor Hushovd vant spurten i feltet og ble nummer to på femteetappen av Volta a Catalunya. Foto: REUTERS
VANT SPURTEN I FELTET: Sylvain Chavanel var det ingenting å gjøre med, men Thor Hushovd vant spurten i feltet og ble nummer to på femteetappen av Volta a Catalunya. Foto: REUTERS Vis mer

- Ja, det er helt sikkert at jeg får mer selvtillit. Og det er ikke bare fordi jeg får resultater, men også fordi opptrekkerne gjør en så god jobb. Jeg var litt skeptisk (da Dean dro), de er yngre og har mindre erfaring, men de har tatt et stort steg og gjør virkelig jobben sin, sa Hushovd.


Måtte jobbe for lagkamerat

Nordmannens lagkamerat i Crédit Agricole, Remi Pauriol, sikret sammenlagtledelsen fredag. Det franske laget prioriterer å sikre ledertrøya, og Hushovd måtte fredag jobbe for Pauriol.

- Det ble litt tøft der i starten, men så ble det mer rolig etter hvert. Og så ble jeg nummer to. Det har vært et veldig bra ritt for meg. Helt topp, sa Thor Hushovd til NTB.