MÅTTE SLUTTE: Viking-trener Åge Hareide sier det var greit at det ble brudd mellom Thomas Myhre og Viking på bakgrunn av episoden på Marbella i januar. Her er de to i samtale på landslagstrening i 2005.  Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
MÅTTE SLUTTE: Viking-trener Åge Hareide sier det var greit at det ble brudd mellom Thomas Myhre og Viking på bakgrunn av episoden på Marbella i januar. Her er de to i samtale på landslagstrening i 2005. Foto: Bjørn Sigurdsøn, ScanpixVis mer

- Ingen tvil om at Myhre måtte slutte

Sier Åge Hareide.

||| (Dagbladet): Fortsatt er det ikke kjent hva som er den egentlige årsaken til at Thomas Myhre er ferdig som keeper i Viking.

Det eneste som synes klart, er at noe skjedde da Viking-spillerne fikk lov til å gå på byen 22. januar på slutten av lagets treningsopphold på Marbella.

- Med bakgrunn i denne episoden, synes jeg det er greit, sier Viking-trener Åge Hareide når Stavanger Aftenblad ber ham kommentere oppsigelsen.

- Var dere i tvil om at utfallet måtte bli slik? spør lokalavisa.

- Nei. Aldri, sier Hareide.

Ifølge avisa er oppsigelsen en reaksjon på et kraftig regelbrudd - «en bytur som utviklet seg til å bli mer enn en vanlig bytur».

Vikings sportsdirektør Egil Østenstad sier at Myhre ikke har fått sparken, men at de er enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Myhre har på sin side sagt at en sak alltid har to sider. I en pressemelding etter at det ble kjent at han var ferdig i klubben, skriver han at ham mener Viking har ønsket å kvitte seg med ham før episoden på Marbella.

«Det har ligget i kortene siden før sesongoppkjøring at Viking så for seg en annen løsning mellom stengene enn meg, og det må jeg bare akseptere,» skriver Myhre.