Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel-VM

- Ingen tvil om hvem som bør være kaptein

Sykkelekspert Mads Kaggestad har stor tro på at Alexander Kristoff kan revansjere den sure 2.-plassen han fikk i VM for to år siden.

INGEN TVIL: Kaggestad er soleklar på at Alexander Kristoff har vist mest for å fortjene kapteinsrollen under søndagens VM-fellesstart. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
INGEN TVIL: Kaggestad er soleklar på at Alexander Kristoff har vist mest for å fortjene kapteinsrollen under søndagens VM-fellesstart. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Søndag går fellesstarten for herrer i årets sykkel-VM i Yorkshire i England. Med på startstreken har Norge seks mann. Troppen består av Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Edvald Boasson Hagen, Carl Fredrik Hagen og Amund Grøndahl Jansen.

Selv om løypa er tøff, er det Alexander Kristoff nordmenn flest setter sin lit til. På hjemmebane i Bergen for to år siden ble rogalendingen nummer to, bare slått av Peter Sagan på oppløpet.

Men skal Kristoff få sin revansj, må mye klaffe, mener TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

- Han er ikke storfavoritt, men han trekkes fram som en outsider, også av eksperter uten norsk pass. Det er grunn til å tro at han kan hevde seg. Han har hurtigheten inne, det viste han i Slovakia da han vant en etappe nylig. Seigheten vet vi at han har, sier Mads Kaggestad til Dagbladet.

Alltid god i VM

- Løypa er kupert og på grensa, men jeg har troa på Kristoff. Han leverer alltid i VM, og de siste fem åra er hans dårligste plassering en 8.-plass,

Han mener det igjen kan komme til å stå mellom Sagan og Kristoff.

- Sagan kommer til å være der. Greg Van Avermaet og Michael Matthews kommer også til å være der. Patrick Bevin kan fra New Zealand kan være en outsider. Også har man lag som satser på spurterne sine. Men det er først og fremst klassikerrytterne dette kommer til å stå mellom, tror Kaggestad.

- Sterkt lag

Den tidligere proffsyklisten mener laget Norge har sendt til Yorkshire er det sterkeste noen gang i et VM. At det nå ser ut til at de har tydelige roller og oppgaver innad i laget, mener Kaggestad også er en fordel.

Han har også sine klare tanker om kapteinsrollen, noe som har skapt splid under tidligere VM.

- De kunne vært flere ryttere, men dette er nok det beste laget vi har hatt i et VM. Dette er et ordentlig lag med definerte roller, sier han, og fortsetter:

- Jeg mener at det ikke er noen tvil om hvem som bør være kaptein om man ser på resultatene. Edvald har kjørt Vueltaen, men ikke vist noe. Han har ikke vist at han takler distansen. Det har Kristoff vist gang etter gang. Amund Grøndahl Jansen bør også spares. Målet må være å få med seg de tre inn i en finale.

Men for at det skal skje må mye stemme.

- De må spille litt på de andre lagene og være våkne og kjøre inn bruddene. Ha en mann der, eventuelt. Kristoff må ha en kjempedag, for det kommer til å bli et hardkjør. De må være i front hele dagen. Sidevind kan bli en faktor. Det er smale veier og mye åpne strekker, forklarer 42-åringen.

- Alex hadde kledd den VM-trøya med regnbuefargene. Han har allerede fått testa ut europamester-trøya, så det hadde vært vanvittig kult om han hadde tatt det hele på søndag, sier Mads Kaggestad avslutningsvis.

Startskuddet for fellesstarten for herrer i sykkel-VM går klokka 09.40 på søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling