- Ingen ulempe med bøtter av danske skader

Men Drillo bruker ikke mye krefter på mannefallet i Danmark.

ALLE MANN ALLE: Drillo og landslaget har i to dager kost seg på trening i Sandefjord, uten at en eneste spiller er blitt båret av banen. Foto: Lise Åserud / Scanpix
ALLE MANN ALLE: Drillo og landslaget har i to dager kost seg på trening i Sandefjord, uten at en eneste spiller er blitt båret av banen. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Det danske landslaget ble rammet hardt av det som i pressen der nede nå kalles «sorte onsdag», etter at både Simon Kjær og Nicklas Bendtner måtte forlate treningsbanen med skader i formiddag.

Det ser styggest ut for midtstopper Kjær, som har et alvorlig overtråkk. Bendtners er litt mindre ille, men de danske legene kan per nå ikke love at noen av dem spiller mot Norge på lørdag.

Akkurat det tar den norske landslagstroppen med ro.

- Det er sikkert ikke noen ulempe for oss at det er bøttevis av skader i det danske laget, det er ikke sånn å forstå, men det er ikke noe vi kan bruke mye krefter på, sier landslagssjef Egil Olsen.

- Det er mulig det er en fordel på dødball (om Bendtner ikke kan spille, journ.anm), men det har jeg ikke tenkt så mye på, rett og slett. Vi kan ikke bruke så mye krefter på det, vi må se mer på hva Danmark står for rent spillemessig. Enkeltspillere bryr vi oss ikke så mye om, sier Drillo.

Spillere Danmark trenger
John Arne Riise mener på sin side at danskene svekkes om Kjær og Bendtner må holde seg hjemme i stedet for å bidra på Ullevaal.

- Jeg hadde ikke hørt noe om dette før nå, men det er klart det er to klassepillere. Nå får vi først se om det er sant, men det er to spillere som Danmark trenger, sier Riise til Dagbladet.

Han får støtte av Mohammed Abdellaoue, som trolig ville møtt Simon Kjær til duell dersom stopperen hadde vært spilleklar. Det har han gjort tidligere også, da Hannover og Kjærs Wolfsburg møttes i Bundesliga.

- Han er en bra spiller, god med ballen i beina og sterk i duellene, men de kampene endte jo i en seier til hvert av lagene, så det er vanskelig å si hvem som har overtaket, mener Moa.

Ivers bryr seg ikke
For ordens skyld, landslagslege Thor Einar Andersen opplyser om at alle de norske spillerne er skadefrie og klare til kamp før helga.

Kanskje har Steffen Iversen den rette innstillingen til det danske skademarerittet.

- Det har ikke noe å si, vi orker ikke å bry oss om dem. Jeg vet nok om Danmark, men det har ikke noe å si for meg hvem som spiller for dem. Det som teller er hvordan vi spiller, sier han til Dagbladet.

MEGET USIKKER: Danskene tror Simon Kjær kan ha pådratt seg en leddbåndskade i ankelen. Foto: AP/Polfoto/Lars Poulsen
MEGET USIKKER: Danskene tror Simon Kjær kan ha pådratt seg en leddbåndskade i ankelen. Foto: AP/Polfoto/Lars Poulsen Vis mer