- Ingen underliggende hjertefeil

Det var ingenting å utsette på hjertetestene til Christian Eriksen fra tida i England som Tottenham-spiller, forteller kardiologen som utførte tester på Eriksen fra 2013 til 2019.

KAMPEN STOPPET: Christian Eriksen falt plutselig om etter 42 minutter spilt i kampen mellom Danmark og Finland. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

I lørdagens EM-kamp mot Finland kollapset Eriksen på banen og Danmarks kaptein Simon Kjær begynte å gi Eriksen hjertekompresjoner. Han ble avløst av medisinsk personell, som førte han videre til Righospitalet.

De danske spillerne stilte seg i ring rundt Eriksen for å hindre innsyn til hendelsen på gressmatta.

Hele fotballverdenen ble rystet av hendelsen og venter på nyheter om hva som var årsaken til Eriksens kollaps.

Kardiolog Sanjay Sharma sier det ikke var noen tegn til hjerteproblemer da Eriksen spilte for Tottenham fra 2013 til 2019.

Sanjay Sharma fra St. George's University i London, testet Tottenham-spillerne og ble bekymret for å ha oversett noe.

- Jeg tenkte: «Å Gud. Er det noe vi ikke har sett?» Men jeg har sett tilbake på testresultatene, og alt ser perfekt ut, sier Sanjay Sharma til The Mail på søndag ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Kardiologen fortsetter:

- Fra den dagen han ble signert, var det min jobb å teste ham hvert eneste år. Testene hans fram til 2019 var helt normale. Det var ingen åpenbare, underliggende hjertefeil, sier Sharma.

Han har ikke hatt ansvaret for Eriksen siden begynnelsen av 2020, da dansken meldte overgang til den italienske klubben Inter.

Det kom positive nyheter om Eriksen tilstand seinere. Da det var klart at stjernespilleren var våken og stabil, ble det besluttet å spille ferdig den avbrutte kampen. Finland vant overraskende 1-0 etter et mål i annen omgang

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer