- Ingen unnskyldning i dag

John Carew håper på festfotball.

• Direkte klokka 20.15: Tsjekkia - Norge

PRAHA (Dagbladet.no): John Carew mener sandkassa på Ullevaal lørdag har skylda for at Norge må ta inn 0-1 mot tsjekkerne i VM-playoffinalen.

Tirsdag ettermiddag trippet han inn på grønt gress på kamperanaen Sparta Praha-stadion. Lyon-spilleren gleder stort før avspark.

- Baneforholdene i Oslo var vanskelige. Og vi var litt redde for å feile. Nå skal vi på offensiven. Det er fine forhold her, og nå har vi ingen unnskyldninger, sier Carew.

Han ble alene på topp hjemme, og sleit uten støtte i luftduellene. Denne gangen tror han folket hjemme blir overrasket over spillet Norge leverer.- Jeg har en god følelse, jeg tror vi gjør en god kamp. Vi skal bare senke skuldrene og slippe oss løs, sier Carew.

Tsjekkia vil punktere?

26-åringen håper hjemmefansen er utålmodige og legger press på sine egne.

- Det blir nok voldsomt trøkk her, Tsjekkia er hjemme og vil prøve å punktere. Jeg håper det gir mye rom, sier Lyon-spissen.

SENKEDE SKULDRE: John Carew er offensiv, og sier Norge kan spille med senkede skuldre. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
SENKEDE SKULDRE: John Carew er offensiv, og sier Norge kan spille med senkede skuldre. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

Åge Hareide etterlyste «galskap i boksen» på den siste pressekonferansen før kampen. Carew bare gliser når han får høre det.

- Jeg får prøve å bidra med litt galskap, da, flirer Carew.

Trolig er det Steffen Iversen som blir Carews spisskompis. Hareide har aldri vraket angrepsduoen i viktige landskamper.

Ivers vil holde på ballen

Den tidligere VIF-spissen regner med å unngå en ny luftkrig.

- Jeg tror ikke det blir så mange dueller i lufta som på Ullevaal. Vi skal prøve å holde ballen på topp, slik at andre kan komme etter, sier Iversen.

29-åringen fikk dårlige skussmål etter den første kampen, og men skylder på at han og Carew til enhver tid hadde fire tsjekkere på seg.

- Vi glemte å spille fotball hjemme. Jeg tror folk skal få se en helt annen fotballkamp nå, sier Iversen.

KLARE TIL KAMP: Steffen Iversen og Kristofer Hæstad på vei inn til gårsdagens trening, den siste før kveldens drama.