«Ingen utenfor Norge mener det var straffe»

Det utskjelte danske dommerparet møtte Bredeli på hotellet.

STÅR PÅ SITT: De danske dommerne, Lars Ejby Pedersen og Per Olesen, mener det bare er her i Norge at avgjørelsen om å ikke gi Bjarte Myrhol straffe er kontroversiell. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STÅR PÅ SITT: De danske dommerne, Lars Ejby Pedersen og Per Olesen, mener det bare er her i Norge at avgjørelsen om å ikke gi Bjarte Myrhol straffe er kontroversiell. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Harald Bredelis utskjelling av toppdommerne Lars Ejby Pedersen og Per Olesen har gått sin seiersgang i danske så vel som norske aviser.

Da TV 2-kommentatoren var på spillerhotellet til Kroatia i dag, i forbindelse med fredagens kamp mot Norge, møtte han tilfeldigvis på danskene.

Og denne gangen var språkbruken langt mer diplomatisk enn da Bredeli ropte «faen ta dere» etter kampslutt i går.

- Samtalen foregikk i fred og fordragelighet. Jeg benyttet muligheten til å beklage, og det mente de var helt unødvendig. De hadde registrert hva jeg sa, men tok det ikke spesielt tungt. De syntes uansett det var hyggelig at jeg beklaget, sier Bredeli til Dagbladet.

Han er fortsatt hylende uenig i avgjørelsen om å nekte Bjarte Myrhol straffekast i siste spilleminutt, som kunne gitt Norge 33-33. I stedet fastsatte Island sluttresultatet til 34-32 sekunder før slutt.

Dommerne hadde imidlertid ikke endret oppfatning etter å ha sett reprisene av situasjonen - og konferert med dommerkollegaer.

- De sa de hadde bred støtte. Blant annet hadde de konferert med andre dommere her nede, som hadde støttet dem, sier Bredeli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer