STÅR PÅ SITT: De danske dommerne, Lars Ejby Pedersen og Per Olesen, mener det bare er her i Norge at avgjørelsen om å ikke gi Bjarte Myrhol straffe er kontroversiell. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STÅR PÅ SITT: De danske dommerne, Lars Ejby Pedersen og Per Olesen, mener det bare er her i Norge at avgjørelsen om å ikke gi Bjarte Myrhol straffe er kontroversiell. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

«Ingen utenfor Norge mener det var straffe»

Det utskjelte danske dommerparet møtte Bredeli på hotellet.

(Dagbladet): Harald Bredelis utskjelling av toppdommerne Lars Ejby Pedersen og Per Olesen har gått sin seiersgang i danske så vel som norske aviser.

Da TV 2-kommentatoren var på spillerhotellet til Kroatia i dag, i forbindelse med fredagens kamp mot Norge, møtte han tilfeldigvis på danskene.

Og denne gangen var språkbruken langt mer diplomatisk enn da Bredeli ropte «faen ta dere» etter kampslutt i går.

- Samtalen foregikk i fred og fordragelighet. Jeg benyttet muligheten til å beklage, og det mente de var helt unødvendig. De hadde registrert hva jeg sa, men tok det ikke spesielt tungt. De syntes uansett det var hyggelig at jeg beklaget, sier Bredeli til Dagbladet.

Han er fortsatt hylende uenig i avgjørelsen om å nekte Bjarte Myrhol straffekast i siste spilleminutt, som kunne gitt Norge 33-33. I stedet fastsatte Island sluttresultatet til 34-32 sekunder før slutt.

Dommerne hadde imidlertid ikke endret oppfatning etter å ha sett reprisene av situasjonen - og konferert med dommerkollegaer.

BEKLAGET TIL DOMMERNE: - De mente beklagelsen var helt unødvendig, sier Bredeli. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BEKLAGET TIL DOMMERNE: - De mente beklagelsen var helt unødvendig, sier Bredeli. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- De sa de hadde bred støtte. Blant annet hadde de konferert med andre dommere her nede, som hadde støttet dem, sier Bredeli.

Derimot følte danskene at vi nordmenn kanskje har vært i overkant subjektive i bedømmelsen av straffesituasjonen.

- Han ene mente at ingen utenfor Norge mener det var straffe. At Bjarte Myrhol sto med ryggen til og at scoringssjansen ikke var så opplagt.

Bredeli mener Bjarte Myrhol er blitt et offer for sin egen ærlighet.

- At Bjarte ble hindret, kommet jeg til å hevde til den dagen jeg dør. Islendingen står langt inne i feltet og river Bjarte i skjorta. Selv om han får skutt, er det ikke snakk om at han får skyte fritt. Bjarte er en ærlig gutt, og prøver det han kan å få ballen i mål. Hadde han vært mer slu, ville han ikke skutt i det hele tatt. Da hadde han sikkert fått sjumeter, tror TV 2-kommentatoren.

FOR ÆRLIG?: Harald Bredeli mener Bjarte Myrhol ble et offer for sin egen ærlighet. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FOR ÆRLIG?: Harald Bredeli mener Bjarte Myrhol ble et offer for sin egen ærlighet. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer