Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen utfordring synes for stor for Mats Møller Dæhli

Mangelen på gode nok medspillere er det største problemet.

LITEN: De fleste ser små ut i duell med Wigans Chris McCann. Mats Møller Dæhli er 1,72 høy, men det må ikke holdes mot ham, mener Dagbladets kommentator Morten Pedersen. Foto: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK / NTB Scanpix
LITEN: De fleste ser små ut i duell med Wigans Chris McCann. Mats Møller Dæhli er 1,72 høy, men det må ikke holdes mot ham, mener Dagbladets kommentator Morten Pedersen. Foto: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOEN SIER HAN er (for) liten, andre mener han mangler fart, et tredje (mot)argument er mangelen på fysisk kraft og et fjerde at han scorer for lite mål. Som om det er om å gjøre å finne flest mulige feil på en ung spiller som debuterte på A-lagsnivå i fjor sommer og som knapt er kommet i gang med karrieren. For faktum er - selv om Mats Mæller Dæhli bare er 172,6 centimeter høy, ikke løper som en sprinter, ikke takler som en fullblods Premier League-spiller og heller ikke scorer mål på bestilling - han er likevel god nok i lange baner.

Uansett hvor han spiller for hvem - på kanten eller inne i banen - er gutten god nok.

MOLDE, NORGE, DE første 14 England-minuttene i Bolton, innhoppet på Old Trafford, halvtimen mot Aston Villa og den første hele kampen i går ettermiddag; Mats Møller Dæhli tar det nivået han blir presentert. Så da Cardiff spilte seg ut av FA Cupen spilte Mats Møller Dæhli seg til plass i startoppstilling mot Hull lørdag til uka.

Er det noe Ole Gunnar Solskjær trenger ut over en målscorer så er det nemlig Mats Møller Dæhlis kreativitet og evne til hele tiden å ta de riktige valgene.

JEG VET IKKE om landslagstrener Per-Mathias Høgmo så Cardiff-Wigan i går ettermiddag. Men jeg håper det. Og gjorde han det vet jeg han ble glad. For det var ikke bare en god match den norske 18-åringen leverte da han endelig fikk sjansen fra start - det var en helt overlegen match.

En match som beviser at Mats Møller Dæhli er det norsk fotball har savnet i alt for mange år.

BALLKONTROLL, VALG, NÆRTEKNIKK, evnen til å finne rom, evnen til å finne medspillere, evnen til å trylle fram muligheter av ingenting, motet til å gå i synet på og utfordre motstanderne når det er riktig - you name it og Mats Møller Dæhli har det. Mot Wigan gjorde han - og denne vurderingen er streng - fire feil i løpet av 90 pluss fire minutter. Tre av dem var pasningsfeil av den ubetydelige sorten på motstanderens banehalvdel, den fjerde en crossball gjennom hele Wigans straffefelt.

Og det var det.

Alt det andre han gjorde, og her er det viktig å få med seg at han var Cardiffs mest involverte spiller, var perfekt.

MANCHESTER UNITED KOM på banen (igjen) da Mats Møller Dæhli var på vei til å signere for Cardiff. Rykker Cardiff ned i mai vil køen av europeiske klubber gå rundt hjørnet på Cardiff City Stadium. For det vi så i går var ikke et blaff eller et enkeltstående tilfelle av fullklaff - det vi så i går var Mats Møller Dæhli i utvikling og på vei mot det Ole Gunnar Solskjær mener er et grenseløst nivå.

Han har nemlig ingen sperrer denne gutten.

Og parallelt med det vi ser jobber han hver eneste dag knallhardt med det mange holder mot ham - avslutninger, crossballer og styrke.

JO INGE BERGET og Magnus Wolff Eikrem startet også kampen Cardiff ga bort. Berget er rusten etter lang tid uten konkurransedyktig fotball. Wolff Eikrem gjorde seg ikke bort selv om det er enkelt å hekte den tapte duellen i forkant av 0-1 på han. Men alt sånt blir parenteser når en 18 år gammel gutt sørger for at stemningen stiger på tribune hver gang han får ballen.

Det skjedde i går.

Da alle som holder med Cardiff så hva de har signert var cuptapet som en flis i fingeren.     

Hele Norges coronakart