INGEN NYE DUELLER: Det var lagt opp til flere spennende dueller mellom Greg Van Avermaet og Alexander Kristoff i årets Tour des Fjords, men lørdag ble det klart at den olympiske mesteren ikke kommer til Norge. Foto: Kjetil Anda, procycling.no
<div>
</div><div><br></div>
INGEN NYE DUELLER: Det var lagt opp til flere spennende dueller mellom Greg Van Avermaet og Alexander Kristoff i årets Tour des Fjords, men lørdag ble det klart at den olympiske mesteren ikke kommer til Norge. Foto: Kjetil Anda, procycling.no

Vis mer

Ingen Van Avermaet til Tour des Fjords

- Det hadde selvfølgelig vært kjekt å ha den olympiske mesteren på startstreken, sier rittdirektør Hegreberg.


(procycling.no) Den olympiske mesteren skulle sammen med Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger være de store trekkplastrene til årets utgave av Tour des Fjords.

I en pressemelding lørdag formiddag kunngjorde BMC laget sitt til rittet, og det ble da klart at 31-åringen ikke kommer til Norge.

– Det er det vi har hørt rykter om hele uka, at han kanskje ikke kommer fordi han skal delta på en sykkelmesse i Tyskland, sier rittdirektør Roy Hegreberg til procycling.no.

– Vi har jo en avtale med BMC om at hvis han kommer så får de noe, hvis han ikke kommer får de noe annet (i startpenger, journ. anm), forklarer Hegreberg.

Hegreberg hadde selv ikke sett listen da procycling.no ringte ham, og ba om å få høre hvilke ryttere som skal ta turen til Norge. De seks rytterne er Damiano Caruso, Alessandro De Marchi, Floris Gerts, Fabian Lienhard, Joey Rosskopf og Michael Schär.

– Da er det endelig da. Det er gode ryttere, men vi skulle selvsagt gjerne hatt Van Avermaet, spesielt når de i utgangspunktet har sagt at de skulle komme med ham.

Forstår at laget har andre forpliktelser

– Det viktigste for oss er jo de norske profilene, men selvfølgelig håper vi å få så mange profiler som mulig. Van Avermaet er i en klasse med en ti-15 andre ryttere i verden som er veldig kjente. Nå med det OL-gullet var vi veldig fornøyde med at han skulle komme, men vi forstår selvsagt at laget har andre forpliktelser, sier Hegreberg.

Hegreberg håpte i det lengste at Van Avermaet selv vil prioritere rittet da ryktene om sykkelmessen begynte å gå tidligere i uka, men slik ble det til slutt altså ikke.

– Selv har han hele tiden sagt at han skal til Tour des Fjords, så jeg håpte at det sportslige skulle gå foran den sykkelmessen. Men sånn er det, vi har et større og bedre felt enn vi har hatt noen gang, synes jeg, så det betyr ikke mye. Men det hadde selvfølgelig vært kjekt å ha den olympiske mesteren på startstreken.

Tour des Fjords starter onsdag, og Hegreberg opplyser at de har god kontroll noen få dager før rittstart i Os, og kan fortelle om stor entusiasme rundt om i lokalmiljøene i forkant av rittet.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no!