Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen vei tilbake for Hodgson

Norske Liverpool-fans frykter det blir enda verre.

HISTORISK DÅRLIG: Roy Hodgson gikk på et tap mot Blackburn i går. Han er ikke rett mann for Liverpool, mener supporterne. - At Liverpool er i denne situasjonen er de gamle eiernes skyld, sier den norske supporterlederen. Foto: REUTERS/Phil Noble
HISTORISK DÅRLIG: Roy Hodgson gikk på et tap mot Blackburn i går. Han er ikke rett mann for Liverpool, mener supporterne. - At Liverpool er i denne situasjonen er de gamle eiernes skyld, sier den norske supporterlederen. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Blackburn - Liverpool 3-1.

En ting er at Blackburn-supporterne spottet Roy Hogson med synging av «du får sparken i morgen».

Det er langt mer pinlig for 63-åringen at tilreisende Liverpool-supportere på Ewood Park sang med for full hals fra svingen sin.

Pål Christian Møller er leder i Liverpools skandinaviske supporterklubb. Han kjenner ikke til noen Liverpool-manager som har vært så kraftig mislikt på Anfield som den 63-årige tidligere Fulham-sjefen.

- Ingen manager har fått supportene mot seg i Liverpool som Roy Hodgson. Graeme Souness gjorde mye rart, men det ble ikke demonstrert mot ham på denne måten. Det blir stadig færre som har tro på Hodgson, og på toppen har han også kritisert fansen, sier Møller til Dagbladet.

«King Kenny» Derfor tror supporterlederen det meste nå dreier seg om tid. Og han tror de fleste er samlet i ønsket om hvem som skal overta stolen - i hvert fall midlertidig.

- Det er ingen vei tilbake, det er bare spørsmål om når det er en ny mann klar. Liverpool har en god alternativ løsning, nemlig Kenny Dalglish. Det ville gitt en vitamininnsprøytning for laget og hele klubben, sier Møller.

Liverpool er fire poeng fra nedrykkssterken, de har tapt sju av ti bortekamper med 7-19 i målprotokollen. Statistikken var bare dårligere lesning i 1953, da ble det nedrykk.

- Det virker som om det ikke er noen glød i laget, de taper stort sett hver gang de møter lag med større innsats og tæl. Jeg vil ikke kreve noenting, men jeg har sett på Hodgson som en midlertidig løsning. Har var ikke den som skulle ikke lede Liverpool tilbake til gammel storhet.

Hodgson ble ansatt av Tom Hicks og George Giletts folk i klubben. Nå heter eierne NESV, med driftsselskapet Fenway Sports Group.

- Spørsmålet er om hvor lenge eierne kan sitte uten å gjøre noe. Enten må de støttte ham, la ham få penger til å forsterke laget. Ellers så må de komme opp med et alternativ, sier supporterlederen.

Han tror det blir skikkelig ille dersom Liverpool-eierne bare lar dette fortsatte. På siste hjemmekamp sto 9000 seter tomme.

Holder seg unna - Det taler sitt tydelige språk. Det handlet ikke om 1. nyttårsdag, men det var mange som holdt seg unna for å vise at de ikke aksepterer dette.

BEDRE MED SOUNESS? Graeme Souness var upopulær i Liverpool på starten av 90-tallet, men ikke så upopulær som Hodgson. REUTERS/Ian Hodgson
BEDRE MED SOUNESS? Graeme Souness var upopulær i Liverpool på starten av 90-tallet, men ikke så upopulær som Hodgson. REUTERS/Ian Hodgson Vis mer

- Det haster nå?

- Hvis eierne har tenkt å skifte ham ut, så kan de egentlig gjøre det med en gang. Dette skaper usikkerhet og Hodgson har ikke tro på det han holder på med. En leder kan ikke signalisere slikt. Da er det umulig å få til noe, sier Møller som er oppgitt over mange av Hodgsons intervjuer.

I går sa den tidligere Viking-treneren at Liverpool var «for offensive» da de tapte i Blackburn.

- Jeg synes han kommer med veldig mange rarer uttalelser. Han omtaler motstanderne med altfor mye respekt. Han snakker om lag som de er topplag. Han sier at det er stort når de slår Bolton på overtid. At de spilte for offensivt i går er helt feil. Liverpool ble rett og slett rundlurt i forsvar.

Søndag spiller Liverpool FA-cup på Old Trafford. Møller mener det er verre å tape hjemme mot Wolves enn borte mot United, og serien er dessuten viktigst.

Katastrofe - Det er katastrofe dersom Liverpool ikke klarer å kvalifsere seg til e-cupspill i det hele tatt. Det skjedde sist i Souness-perioden på 90-tallet, og da var det vanskeligere. Nå kan en sjuendeplass holde.

- Kan sesongen reddes?

- Ja, fjerdeplass er fortsatt innnefor rekkevidde med en lang seiersrekke. Men akkurat nå tyder ingenting på at vi kan bli stabile og vinne mange kamper. Vi har har klassespillere, men de må ta sin del av ansvaret. Men manageren må ta hovedansvaret. Noen sier Hodgson trenger mer tid, men det er ikke tid igjen.

Bookmakerne gir i formiddag bare 133 kroner tilbake hvis du setter en hundring på at Hodgson sparkes.

FEILVALG: Supporterleder Møller skjønner ingenting av at Daniel Agger ikke startet mot Blackburn i går. Foto: REUTERS/Phil Noble
FEILVALG: Supporterleder Møller skjønner ingenting av at Daniel Agger ikke startet mot Blackburn i går. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media