- Ingen vei tilbake

Hvis Manchester United fortsetter å frede Ole Gunnar Solskjær, blir klubben sett på som en vits, mener tidligere Premier League-spiller. Journalist mener nordmannen er ferdig før eller siden.

EN SISTE DANS: Engelsk presse hevder Ole Gunnar Solskjær sitter på lånt tid. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
EN SISTE DANS: Engelsk presse hevder Ole Gunnar Solskjær sitter på lånt tid. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden var Ole Gunnar Solskjær (48) bookmakernes favoritt til å bli den neste Premier League-manageren til å få sparken.

Siden den gang har Nuno Espírito Santo (Tottenham), Daniel Farke (Norwich) og Dean Smith (Aston Villa) i tur og orden mistet jobben i sine respektive klubber.

Etter 0-5 mot Liverpool brant det skikkelig under føttene til Solskjær, som fikk en etterlengtet opptur mot Tottenham i London kampen etter (3-0-seier). Deretter ble det 2-2 mot Atalanta og 0-2 mot naborival Manchester City.

Før disse tre kampene var ordlyden i engelsk presse at Solskjær «ikke hadde råd til å tape noen av dem» og at han hadde «tre kamper til å redde jobben» før landslagspausen.

Likevel er det nordmannen som leder de røde i helgas ligakamp mot Watford - til overraskelse for mange. Styreleder Ed Woodward kom onsdag med en ny offentlig støtteerklæring overfor Solskjær.

At klubben til stadighet freder nordmannen, skaper reaksjoner.

- Hvis Manchester United fortsetter å si «han blir værende», så blir det sett på som en vits, mener tidligere Premier League-spiller Gabriel Agbonlahor i TalkSPORT-studio.

Samuel Luckhurst i lokalavisa Manchester Evening News mener det er et spørsmål om når og ikke om Solskjær får sparken.

- Jeg ville ikke blitt overrasket om han fikk sparken neste uke, neste måned eller neste år. Så rar er dynamikken nå, mener Luckhurst.

- Det blir nok så ille at han drar på et tidspunkt før sesongslutt. Det er ingen vei tilbake fra dette. United skulle være tittelutfordrere i år, og det er faktisk over før det i det hele tatt har startet. Derfor må ha dra, sier Luckhurst videre.

Mange spekulasjoner

Det er mange som spekulerer i årsaken til at Solskjær inntil videre får fortsette i jobben. Det trekkes blant annet fram at Woodward vil tre til side når året er omme - etter at han sa opp jobben i april - og at det siste han trolig vil er å sparke en manager rett før han går av.

Det blir også skrevet i engelsk presse at mangel på gode alternativer er en årsak, samt at klubbens eiere er fornøyd med situasjonen så lenge de røde er med i Champions League, som gir klingende mynt i kassa.

Ingen røyk uten ild er det noe som så kjent heter, og helt siden det forsmedelige tapet mot Liverpool, har ryktebørsen gått varm i England.

Selv om klubben støtter Solskjær og forsøker å beskytte 48-åringen i offentligheten, er det grunn til å tro at det skjer ting i kulissene.

- Det er ganske meningsløst å spekulere i når Solskjær må gå. Det er latterlig at de ikke har sparket ham allerede, men det er i tråd med deres drift av klubben. Hvilke andre fotballklubber må gjentatte ganger understreke at fotballen er prioritet. Det er feilstyrt, sier Luckhurst.

Lånt tid

Ifølge lokalavisa Manchester Evening News (MEN) har klubben begynt å planlegge for ei framtid uten Solskjær, og hevder at nordmannen sitter på lånt tid. Det føyer seg inn i rekka med spekulasjoner som har vært de siste ukene.

Ifølge Laurie Whitwell i The Athletic har klubben begynt å sondere terrenget i jakten på ny manager, men av respekt for Solskjær vil ikke styret innlede samtaler med noen ennå, også på grunn av skaden lekkasjer kan føre til.

Før Santo fikk sparken i Spurs og Antonio Conte tok over, var italieneren det heteste navnet på lista over mulige Solskjær-erstattere. I ettertid har Leicester-manager Brendan Rodgers og tidligere Real Madrid-manager Zinédine Zidane blitt hyppig nevnt.

Rodgers fikk spørsmål om dette på Leicesters pressekonferanse torsdag. Han mente det var «respektløst» overfor Solskjær å snakke om temaet.

Ifølge MEN kan Solskjær bli sittende ut sesongen. Rodgers har kontrakt ut 2023 og det vil koste dersom han skal kjøpes fri. Det vil også koste å gi slipp på Solskjær, som nylig skrev under på en ny treårskontrakt.

- Krisemøte

Tabloidavisa Daily Mail skriver fredag at nordmannen hadde krisemøte med seks spillere på treningsfeltet Carrington dagen før: Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo, Harry Maguire, Luke Shaw, Nemanja Matic og Victor Lindelöf.

Solskjær skal ha ønsket å diskutere hvordan klubben kan snu den dårlige trenden, og la fram den taktiske planen ved å endre til trebackslinje - som nordmannen har gjort i et par kamper den siste tiden.

Om dette stemmer vites ikke, men det begynner å haste for 48-åringen når det gjelder å levere resultater.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer