Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ingen vekslet et ord om Mata-avtalen

Slik var spillet rundt Juan Mata, Chelsea og Wayne Rooney.

UTEN ET ORD: Juan Matas overgang fra Chelsea til Manchester United ble gjort uten at noen av partene vekslet et ord utover brevskrivingen, skriver The Daily Mail i dag.Foto: Manchester United
UTEN ET ORD: Juan Matas overgang fra Chelsea til Manchester United ble gjort uten at noen av partene vekslet et ord utover brevskrivingen, skriver The Daily Mail i dag.Foto: Manchester United Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange var overrasket over at Chelsea solgte Juan Mata til rivalene i Manchester United, og Arsene Wenger er blant managerne som har vært kritisk til overgangen.

I dag kan engelske aviser avsløre flere oppsiktsvekkende detaljer rundt overgangen. Blant annet at ingen i verken Chelsea eller Manchester United vekslet et ord om Mata i løpet av forhandlingene.

Grunnen: United satser alt på å forlenge kontrakten med Wayne Rooney, skriver Daily Mail.

Involverer Rooney
Som kjent har Chelsea og manager Jose Mourinho fridd til Wayne Rooney i lang tid. Rooney har selv ved flere anledninger ytret ønske om å forlate United, blant annet på grunn av manglende ambisjoner fra ledelsens side.

Den påstanden ble møtt av Alex Fergusons hårføner, og beskrevet i skottens selvbiografi.

Likevel skal David Moyes og Manchester United ha valgt en helt annen tilnærming til Rooney i forkant av dette overgangsvinduet, skriver The Guardian.

Der Ferguson tidligere ba Rooney om ikke å bry seg med annet enn å prestere på banen, har Moyes inkludert Rooney i klubbens planer for overgangsvinduet. Ifølge The Guardian ble Rooney informert om både planene og rammene for Mata-overgangen i forkant av forhandlingene, og han skal også være informert om Moyes videre planer for å styrke den haltende storhetens sportslige slagkraft.

Alt for å friste Rooney til å bli i klubben ut karrieren.

Absolutt stillhet
Og dermed er vi tilbake til den øredøvende stillheten rundt Matas overgang til United.

Ifølge Daily Mail ble Mata lovet at han kunne gå fra Chelsea dersom noen var villige til å betale 45 millioner Euro for ham. Chelseas klausul var derimot at han ikke kunne gå til Manchester United.

Men via agenter og mellommenn ble Mata informert om Uniteds interesse, og Mata selv skal ha vært tydelig på at han primært ønsket en overgang til dem.

Derfor fikk han opphevet klausulen om United-nekten, noe Manchester United-sjefen Ed Woodward skal ha blitt informert om.

Dermed sendte Manchester Uniteds advokat et skriftlig bud til Chelsea pålydende summen Mata var lovet han kunne gå for. Chelseas advokater skal så ha foreslått noen små endringer, og sendt svarbrevet tilbake.

Og dermed var det gjort.

Ifølge Daily Mail skal United ha fryktet at snakk, både formelt og uformelt, om en overgang for Mata ville ha blitt penset inn på en byttehandel med Rooney. Nå som avtalen med Mata ble gjort skriftlig, har United styrt unna Rooney-trusselen fra Stamford Bridge.

Og ved å involvere Rooney i de sportslige planene framover skal kontraktsforhandlingene mellom Rooneys agent og Manchester United allerede være i gang, skriver The Guardian.

Hele Norges coronakart