Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ingen verdighet, ingen stolthet, ingen frelse»

Michael Laudrup slaktes i spansk presse.

KAN RYKKE NED: Michael Laudrup og Mallorca har avsluttet sesongen på en elendig måte, og står i fare for å rykke ned. Spansk presse slakter laginnsatsen og ledelsen etter tap mot bunnlaget Almeria søndag. Foto: REUTERS/Stringer
KAN RYKKE NED: Michael Laudrup og Mallorca har avsluttet sesongen på en elendig måte, og står i fare for å rykke ned. Spansk presse slakter laginnsatsen og ledelsen etter tap mot bunnlaget Almeria søndag. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer

(Dagbladet:) Den danske fotballegenden Michael Laudrup og Mallorca står i fare for å rykke ned fra spansk Primera Division etter søndagens 3-1-tap mot tabelljumbo Almeria.

Spilleren som i sin tid var mest vant til å løfte trofeer, lever nå farlig på den spanske ferieøya.

Det pinlige tapet får spanske presse til å slakte både treneren og laginnsatsen.

 - Spillerne er veldig preget av situasjonen. Alle håpet at vi ville være sikre. Det blir en psykologisk vanskelig uke for oss, sier Michael Laudrup ifølge sporten.dk.

- Vi fortjener det Laudrup har trent lag som Brøndby IF (2002-06), Getafe (2007-08) Spartak Moskva (2008-09). Siden 2010 har han vært i Real Mallorca - og nå er han i hardt vær med bare èn serierunde igjen å spille.

- Vi fortjener å være i de problemene vi nå har endt opp i. De to siste kampene har vi ikke fått til det vi ville, så nå får vi lide, sier Michael Laudrup etter nederlaget mot Almería.

Spansk presse er overrasket over situasjonen til Mallorca. Avisen Diario de Mallorca brukte følgende tittelen etter det smertefulle tapet:

«Ingen verdighet, ingen stolthet, ingen frelse.»

Videre skriver avisen:

- En stor skam. Real Mallorca er i ferd med å få en plass i Segunda División (nivå 2). Akkurat da de skulle ta det avgjørende skrittet bort fra bunnstriden mot et lag som har tapt de siste sju kamper på rad, bestemte Mallorca seg for å gjøre livet surt for både seg selv og alle de som støtter laget.

- Katastrofe! Avisen d'Balears går minst like langt i sin kritikk av den tidligere danske storspilleren.

- For en katastrofe! Real Mallorca ble latterliggjort av Almeria (3-1), som forlengst har rykket ned. Michael Laudrups lag gikk på et tap og er i ferd med å avslutte sesongen på elendig vis. Det tvinger dem til å kjempe for plassen i årets aller siste kamp.

Mallorca spiller skjebnekamp mot Atletico Madrid søndag.

- Det blir en lang uke mot den siste kampen. Det blir en finale for oss. Da er det alt eller ingenting. sier Michael Laudrup, som ikke forventer hjelp fra andre lag.

- Jeg tror at våre konkurrenter vinner sine kamper i siste runde. Vi må fokusere på vår kamp.

Det er duket for en meget spennende avslutning på årets spanske serie, der sju lag kjemper for å unngå nedrykk.


TANKEFULL: Michael Laudrup møter Atletico Madrid i siste serierunde, og bør helst ta poeng for å overleve. Foto: EPA/JULIO MUNOZ
TANKEFULL: Michael Laudrup møter Atletico Madrid i siste serierunde, og bør helst ta poeng for å overleve. Foto: EPA/JULIO MUNOZ Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media