Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen vet hva som gikk galt. Nå begynner jakten på svar: - Paffe da vi kom i mål

Ting stemte ikke for de tre jentene bak Marit Bjørgen. Men ingen av dem klarer å sette fingeren på hva det var som skar seg.

SKUFFET: Verken Ragnhild Haga, Heidi Weng eller Ingvild Flugstad Østberg fikk det til å stemme på dagens skiathlon. Mens Marit Bjørgen ble beste norske og kapret sølvmedaljen, havnet denne trioen langt bak. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
SKUFFET: Verken Ragnhild Haga, Heidi Weng eller Ingvild Flugstad Østberg fikk det til å stemme på dagens skiathlon. Mens Marit Bjørgen ble beste norske og kapret sølvmedaljen, havnet denne trioen langt bak. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYOENGCHANG (Dagbladet): Før dagens renn var forventningene til det norske laget store, men etter målgang var det Charlotte Kalla som kunne juble høyest, og Marit Bjørgen var den eneste av de norske som leverte til vanlig standard.

Heidi Weng ble nummer ni, Ingvild Flugstad Østberg nummer elleve, og Ragnhild Haga gikk i mål som nummer 15 - ett minutt og 22 sekunder bak Kalla.

- Vet ikke hva som skjer

Haga forteller til Dagbladet at det var noe som ikke stemte helt i dag, men at hun ikke helt klarer å sette fingeren på det.

- Det er flere av de som er foran oss vi skal slå på en normal dag, sier hun.

Hun sier at hun er skuffet, og at det ikke var sånn hun hadde sett for seg at OLs åpningsdistanse skulle ende for hennes del.

- Jeg vet ikke helt hva man skal tenke underveis. Jeg prøver å plukke så mange plasser jeg kan, men jeg skuffer meg selv. Jeg vet ikke helt hva som skjer.

- Det er flere faktorer som spiller inn. Jeg taper uforholdsmessig mye kontra før i år på skøyting, og jeg blir stiv. Det er også folk som går fra meg i partier av løypa hvor jeg egentlig er god. Det kan være flere ting, sier Haga.

Live-published photos and videos via Shootitlive

En av årets dårligste dager

Heidi Weng er også alt annet enn fornøyd med dagens innsats, men kan heller ikke med sikkerhet slå fast hva det hva som skar seg på dagens 15 kilometer.

- Det er litt kjedelig å ha en av de dårligste dagene i sesongen, men det er sånt som skjer. Jeg skulle gjerne ha kjempa helt der oppe. I dag følte jeg at det gikk greit i oppoverbakkene, men det var litt stress å gå i feltet, sier Weng.

Hun avviser derimot at et eventuelt høydeopphold før lekene hadde gjort noen forskjell, men har ingen konkrete svar på hvorfor hun i dag måtte ta til takke med en niendeplass.

- Jeg hadde ikke en super dag, men jeg går ikke dårlig heller.

- Paffe

Også Flugstad Østberg er et vandrende spørsmålstegn når hun blir spurt om hvorfor det ikke gikk veien i dag.

- Vi ble litt paffe alle sammen da vi kom i mål. Ingen visste helt hva som var grunnen. Det er ikke alltid det er så enkelt å komme med enkle svar.

Hun tror heller ikke at det er oppladningen det er noe i veien med, og står på at det var riktig av henne å gå Tour de Ski i januar. Men hun vil også finne svarene på hvorfor det gikk som det gikk.

- Vi må ta en evaluering på hva som skjedde og hva vi kan gjøre bedre, sier hun.

Neste distanse for de norske skijentene er sprint på tirsdag. Der vil både Weng og Flugstad Østberg få mulighet til å ta revansje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!