Slutter etter kokain-dom:

Ingen vil gi Luca ny kontrakt etter kokaindommen: - Det fikk meg til å smile

Kristoffs tidligere lagkompis gir opp.

INGEN VEI TILBAKE: Flandern rundt i 2015 ble Luca Paolinis siste forsøk. Alexander Kristoff vant, men noen måneder senere ble italieneren kastet ut av Tour de France etter positiv test på kokain. I en alder av 40 år legger den tidligere Katusha-rytteren nå opp. FOTO:  AFP PHOTO / BELGA / KURT DESPLENTER 
INGEN VEI TILBAKE: Flandern rundt i 2015 ble Luca Paolinis siste forsøk. Alexander Kristoff vant, men noen måneder senere ble italieneren kastet ut av Tour de France etter positiv test på kokain. I en alder av 40 år legger den tidligere Katusha-rytteren nå opp. FOTO:  AFP PHOTO / BELGA / KURT DESPLENTER  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Alexander Kristoff kunne ikke tro det han hørte da Luca Paolini teste positivt på kokain og ble kastet ut av rittet på dag sju av Tour de France.

- Det var med sjokk og vantro. At han skulle teste positivt på kokain under Tour de France, hadde jeg aldri trodd. Men det er nok ikke sånn at han har det liggende på rommet, uttalte Alexander Kristoff til procycling.no etter hendelsen i juli for to år siden.

Les hele Kristoffs reaksjon på lagkameratens kokainbruk her!

Tomrommet det rutinerte italieneren etterlot i laget, har kanskje ikke blitt fylt før Tony Martin signerte for Katusha-Alpecin i fjor høst.

Paolini: - Jeg gir meg

Nå er det også klart at 2015-utgaven av Tour de France ble Paolinis siste opptreden på toppnivå.

Han pådro seg en 18 måneder lang suspensjon etter å ha inntatt kokain under en treningsleir i privat regi under forberedelsene til touren.

Siden har det kommet fram at han også var avhengig av sovemedisinen Minias (Benzodiazepine), og misbruket skal ha strukket seg flere år tilbake i tid. Likevel var han arkitekten bak både Milano-Sanremo-triumfen og Kristoffs to etappeseirer i touren, i tillegg til at han sto seirende igjen etter en brutal utgave av Gent-Wevelgem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer