Ingen vil ha Mål-Mons

BODØ (Dagbladet): Mons Ivar Mjelde lagde et kanonmål i går, fyller snart 34 år og mener sjøl han har gode år igjen på banen - men kan bli tvunget til å legge opp om et par uker. Årsak: Sogndal vil ikke forlenge utleieperioden. Og i Brann nekter han å være «femtereserve» som spiss.

- Dersom alternativet er å spille i 3. divisjon for Branns reservelag, legger jeg heller opp. Det mener jeg, sa Mjelde etter å ha satt inn sitt 85. eller 86. toppseriemål (han er ikke helt sikker).

Og hvilket mål: Roar Fredriksen la igjen, Mål-Mons tok kula på halv volley fra 20 meter - og klinket den opp i vinkelen.

Glimts mareritt

Det er langt fra første gang at Mjelde terroriserer Glimt. Det startet i 1993, da strilen spilte spiss for Lillestrøm:

I nest siste runde kom bodøværingene til Åråsen med lukten av seriegull i nesa. Men Mål-Mons var i storslag. Hele fire mål headet eller sparket han inn bak Rohnny Westad. LSK vant 5- -3, og Glimt ødela sine gullsjanser for godt.

- Jeg husker den kampen veldig godt. Også seinere har jeg scoret flittig mot Glimt - både for Lillestrø- Brann, og nå altså for Sogndal, smilte Mjelde i går kveld.

- Til sammen har jeg vel laget 10- 12 seriemål mot Glimt.

- Ingen tillit

Men nå er det tydeligvis ingen som lenger ønsker Mjeldes tjenester lenger. Etter søndagens hjemmekamp mot Odd er han ferdig med leiekontrakten med Sogndal. Og returnerer til Bergen.

- Sportsdirektør Svein Bakke i Sogndal har gitt meg beskjed om at de ikke vil forlenge kontrakten. Håvard Flo er snart spilleklar, og de har ikke råd til flere spisser.

Og i Brann ga trener Teitur Thordarson meg ingen tillit i vår. Jeg var femtereserve som spiss før Sogndal leiet meg inn, sier Mål-Mons.

- Greit nok med tredjedivisjonsfotball innimellom. Men når treneren hiver innpå haugevis av folk før meg, mister jeg motivasjonen. Derfor legger jeg heller opp.

<B>TRUER MED Å LEGGE OPP: </B> Mons Ivar Mjelde.