Håndball-VM

- Ingen vil se det

Norge tok seg oppskriftsmessig til hovedrunden med full pott, men motstanderen får kritikk igjen.

MÅLMASKIN: Camilla Herrem mot Sør-Korea. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
MÅLMASKIN: Camilla Herrem mot Sør-Korea. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Sør-Korea 33-23

STAVANGER (Dagbladet): Norge går inn i hovedrunden med full pott etter tre seirer.

Norge ledet komfortabelt, men skrudde av i en lang periode etter pause. Sør-Korea har vært helt på høyde og til tider bedre enn Norge. De kritiske meldingene kom fra TV 3s kommentatorer.

- Det er noen knepp ned fra forrige kamp for Norges side, sier ekspert Gunnar Pettersen.

- Det er en omgang som har vært direkte svak, sier kommentator Daniel Høglund.

Norges toppscorer Camilla Herrem erkjenner at de norske jentene var svakere i den andre omgangen.

- Vi spiller en bra kamp i perioder. Første omgangen er bra, og så har vi litt slurv, tekniske feil og en del bom i den andre omgangen. Det handler nok mest om litt fokusfeil. Alt i alt er det en fin kamp, sier Herrem til Dagbladet.

De norske jentene hevet seg mot slutten, og sørget for å vinne også den andre omgangen.

MÅL: Stine Bredal Oftedal har bestemt seg for å ta en pause fra håndballivet etter OL i Paris neste sommer. Men for tiden herjer hun fortsatt på banen - både for klubb og landslag. Video: Pluto TV, EHFCL, Myhrvold Simensen/Skingen/Dagbladet Vis mer

Reagerer: - Latterlig

Første omgang var en ren overkjøring fra Norges side. En rekke av scoringene kom i åpent mål etter at Sør-Korea tok ut keeperen i angrep, og Norge kontret eller scoret direkte fra avkast.

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal si det, Gunnar. Det er ingen håndballfans i verden som vil se ballen bli kasta i åpent mål. Det er nitrist. Det er en latterlig utvikling av sporten, sier Viaplays Daniel Høglund.

TV 2s håndballekspert Bent Svele var også lite imponert over Sør-Koreas taktikk i første omgang.

- Det var helt katastrofe og helt hjelpesløst. Det syv mot seks-spillet er bare tull når de ikke er organiserte. Da blir det tynn suppe, sier Svele til TV 2.

- Jeg forstår at de vil prøve seg på noe. Vi var forberedt på at de kunne komme sju mot seks. Det er litt sånn håndballen har blitt. Jeg skjønner kritikken, men når lag trenger mål så er det ofte det man går til, sier Herrem.

- Kan knapt tro det

Det sørkoreanske laget gjorde flust av tekniske feil, slik de også har gjort i sine to første kamper.

- Det har vært mye av dette. Enkle pasningsfeil som man knapt kan tro, kommenterte TV 3s Daniel Høglund etter en av Sør-Koreas mange feil.

- Det er rart å se. Det er feil som de gjorde veldig sjeldent tidligere, sa ekspert Gunnar Pettersen.

Søndag ble det kjent at keeperveteran Katrine Lunde er tatt inn i VM-troppen, og spiller kampen i kveld. Lunde har slitt med en muskelskade, men ankom VM-byen denne uka med et håp om å bli klar for spill.

Hun startet og spilte mesteparten av kampen.

Norge reiser nå videre til Trondheim for hovedrunden i mesterskapet. Der venter Angola, Slovenia og Frankrike. Norge spiller kampene onsdag, fredag og søndag i Trondheim Spektrum.