Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ingen» vil se RBK

Total publikumssvikt i første hjemmekamp.

TILSKUERSVIKT: Rosenborg er norsk fotballsøkonomiske lokomotiv, mye takket være sterk støtte på hjemmebane. Dagens tilskuertall bør vekke bekymring. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TILSKUERSVIKT: Rosenborg er norsk fotballsøkonomiske lokomotiv, mye takket være sterk støtte på hjemmebane. Dagens tilskuertall bør vekke bekymring. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

(Dagbladet/NTB): Publikumssvikten fortsetter i Trondheim. Kun 12 122 tilskuere møtte fram til serieåpningen søndag. Det hjalp ikke at det var debuten til trener Jan Jönsson, angrepsspiller Daniel Fredheim Holm og seriepremiere på hjemmebane. Til og med været spilte på lag med Rosenborg med sol og vårtemperatur. Likevel valgte urovekkende mange å slite sofaen foran TV, fremfor å oppsøke Lerkendal. — Jeg hadde regnet med langt flere folk. Det var jo godvær også, sa målscorer Mushaga Bakenga. Han kom med en sterk oppfordring etter kampen. — Kom og ta med flere til neste kamp, vi trenger støtten! Rosenborg hadde et snitt på 16 905 tilskuere i fjor, en nedgang på over fire prosent fra 2009, da de hadde et snitt på 17 652. I 2010 hadde RBK sju av de ti best besøkte hjemmekampene - alle sju over 17 000 tilskuere.

Første seriekamp på Lerkendal i fjor samlet til sammenligning 14 122 tilskuere (mot Start), mens fjorårets kamp mot Stabæk hadde 14 794 besøkende.

Dagens tilskuerantall er dermed drøye 2000 under tilsvarende kamper i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media