Ingen ville det mer enn de to

Nå er Diesel-Doris og Petter blitt Faluns aller vakreste par.

SAMMEN I FALUN IGJEN:  Justyna Kowalczyk og Petter Nortug sammen på podiet i VM-byen etter sammenlagtseieren i verdenscupen for to år siden. FOTO: AFP PHOTO/Jonathan Nackstrand.
SAMMEN I FALUN IGJEN: Justyna Kowalczyk og Petter Nortug sammen på podiet i VM-byen etter sammenlagtseieren i verdenscupen for to år siden. FOTO: AFP PHOTO/Jonathan Nackstrand. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET tok noen timer for å skjønne det; på første forsøk i Falun fikk Petter Northug full match.

Du husker kanskje at han fleipet med det forleden? At han ikke hadde testet sjekketjenesten Tinder i VM-byen. Det var muligens før den første svenske tjejen kom med håpefulle hint om noe annet, og definitivt før Petter bare måtte gråte på seierspallen idet dette mesterskapet ble helt annerledes enn den vante kjekkaseriet.

For imens hadde han funnet sin sportslige sjelevenn.

HUN heter Justyna Kowalczyk; eller Diesel-Doris som Petter spøkefullt kalte henne den gang langrenn litt for ofte dreide seg om å passere målstreken som sånn passe interessert vinner på mest mulig overlegent vis.

Kallenavnet har noe med drivkraften å gjøre. Justyna på full speed gjennom skogen var helt i starten ikke akkurat noe syn for snerpete skiinstruktører. Hun gikk langtfra like lekkert som man målt etter den strenge norske knikkerstradisjonen skal skli seg framover i sporet, men av og til sprenger selve drivstoffet alle definerte skitekniske grenser. Det også på lovlig vis.

Som for Justyna og Petter; Faluns vakreste par fra sprinten i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.