- Ingen ville opp i tett, så for meg var det bare å løpe

Måkestad Bovim ledet lenge, men ble parkert mot slutten.

LEDET LENGE: Ingvill Måkestad Bovim ledet lenge på 1500-meteren på Bislett, men endte på 7.-plass. Det var hun veldig godt fornøyd med. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LEDET LENGE: Ingvill Måkestad Bovim ledet lenge på 1500-meteren på Bislett, men endte på 7.-plass. Det var hun veldig godt fornøyd med. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Ingvill Måkestad Bovim ledet lenge på 1500-meteren på Bislett, men endte på 7.-plass. Det var hun veldig godt fornøyd med.

- Dette var absolutt en positiv opplevelse, sa hun til NTB etter løpet som ble vunnet av etiopiske Abeba Aregawi.

- Det var ingen som ville komme opp i tet, så for meg var det bare å løpe. Jeg hadde ikke problemer med det, for jeg så jo at det ikke gikk så fort underveis, fortalte hun videre.

- Jeg løp inn på omtrent den samme tiden som sist, i Diamond League-stevnet i Roma, men jeg følte meg mye sterkere nå. Dessuten klarte jeg å løpe mitt eget løp der jeg var alene i teten til det gjensto vel 200 meter.

Hun fikk tiden 4.06,31. Det var 22 hundredeler svakere enn hun klarte i Roma, men hun mente løpet på Bislett var mye bedre.

Stoppet - Det stoppet litt for meg mot slutten, men jeg følte meg likevel bra og litt sterkere enn sist. Jeg vet også at avslutningen min kommer til å bli mye bedre etter hvert som formen blir bedre, og det er fortsatt åtte uker til OL, sa hun.

Bovim ledet klart da det var 250 meter igjen å løpe, men de sterke utlendingene kom på henne inn i siste sving, og da de løp forbi var den norske jenta sjanseløs. Likevel fullførte hun med stil.

- De aller beste løperne i verden var med i dette feltet, og jeg må bare si at jeg hadde en god følelse underveis i løpet og hadde det gøy, sa Bovim.

Etiopisk seier Det var etiopierne som tok de to første plassene i løpet. Seieren gikk til Abeba Aregawi med 4.02,42. Hun hadde lagvenninne Genzebe Dibaba på plassen bak med 4.03,28. Ukrainske Anna Misjtsjenko tok tredjeplassen og ble beste europeer med 4.03,33, som var årsbeste for henne.

- Med en gang formen min blir bedre, så kommer også avslutningen min til å bli mye bedre, sa Ingvill Måkestad Bovim.

- Jeg synes dette var veldig bra ut fra den formen hun er i nå, sa trener Knut Jæger Hansen til NTB.

- Dette er det beste feltet vi har hatt her på mange, mange år, og jeg synes Ingvill var tøff. Jo, det begynner å komme seg nå etter en litt slitsom periode. Jeg synes dette ser lovende ut for EM, som er den første store konkurransen.

Ingvill Måkestad Bovim skal løpe 800 meter i et lite stevne i Göteborg før EM, og etter EM løper hun 1500 meter i Diamond League-stevnet i London 13. juli i tillegg til en 800 meter i Karlstad seks dager senere.

Deretter er det OL.

(NTB)