Ingen vinner hele tida

Petter Northugs formtrøbbel viser at det heldigvis er langt mellom roboter i toppidretten.

I TRØBBEL FRA START:  En sprint på Beitostølen med sykdom i kroppen var tilsynelatende den utløsende årsaken til Petters smell. Men egentlig er det få som vet noe sikkert om hva som har skjedd med Norges beste langrennsløper. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
I TRØBBEL FRA START: En sprint på Beitostølen med sykdom i kroppen var tilsynelatende den utløsende årsaken til Petters smell. Men egentlig er det få som vet noe sikkert om hva som har skjedd med Norges beste langrennsløper. FOTO: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG sier landslagsledelsen at Petter Northug kan komme tilbake i form om en måned eller mer, men det de egentlig sier er at ingen vet. Så uforstålig er av og til det menneskelige grunnlaget for de aller beste idrettsprestasjonene.

Det er også det eneste håndfaste i en ganske forvirret situasjon mens Petters hjelpere venter på blodprøver og hovedpersonen selv ligger på sofaen hjemme og venter på overskudd til å få trent normalt:

•• Toppidrett utøves fortsatt ikke av roboter.

Selv den som framstår aller sikrest, opererer egentlig i en ganske usikker bransje.

FOR det er fortsatt ikke mer enn en drøy uke siden Petter Northug innledet langrennsesongen i god standup-stil med kjappe replikker fra podiet om kjæresten, svensker eller hva som helst den velvilige tilhørerskaren måtte forlange som artige oppspill på VM-sesongen.

Da kom OL-kongen rett fra solide tester, og visste at han var kar for å fortsette leken i sporet. Siden har det vært langt mellom fleip og enda lenger mellom gode resultater.

Nå er det eneste vi vet at noe er feil med Petter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer