- Ingen vinner skirenn på sympati

En skadefri Størmer Steira får stadig høre hvor mye folk unner henne et gull.

HAR STARTET HARDKJØRET: Kristin Størmer Steira er restituert etter at hun ble påkjørt av en bil under trening i Oslo, og er sammen med resten av kvinnelangrennslandslaget på samling i Kvitfjell denne uka. Her går Steira dagens første økt med 700 høydemeter stigning på rulleski opp Kvitfjellveien.
Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB scanpix
HAR STARTET HARDKJØRET: Kristin Størmer Steira er restituert etter at hun ble påkjørt av en bil under trening i Oslo, og er sammen med resten av kvinnelangrennslandslaget på samling i Kvitfjell denne uka. Her går Steira dagens første økt med 700 høydemeter stigning på rulleski opp Kvitfjellveien. Foto: Kristoffer Øverli Andersen / NTB scanpixVis mer

KVITFJELL (Dagbladet): Kristin Størmer Steira er blitt den evige firer i mesterskap, til tross for at hun faktisk har to individuelle sølvmedaljer fra verdensmesterskapene i Sapporo og Liberec.

Og inn i den viktige OL-sesongen gikk det også fryktelig galt for Steira da hun ble påkjørt på treningstur i Oslo i mai. Hun røk leddbåndet i ankelen, og ble satt tilbake i treningsarbeidet.

Over all forventning
Nå er derimot Steira tilbake i trening, og klatrer de stupbratte bakkene i Kvitfjell på landslagssamling denne uka.

- Det har egentlig gått over all forventning. Jeg sykla vel i tre uker, så kunne jeg begynne å løpe litt og å gå på rulleski, så det var tre uker i mai og juni som egentlig betyr veldig lite, sier Steira til Dagbladet om ankelstatusen.

- Det er helt fint, jeg kjenner ingenting nå, men jeg kjente det vel til midten av juli tenker jeg.

Ferie i Canada
For selv om hun fikk klarsignal av legene til å ta opp igjen treningen, fikk hun også beskjed om å holde seg innenfor smertegrensa. Og leddbåndskader er ikke typen skader som leges raskest.

- Det tar jo lang tid med leddbånd, så jeg kjente det jo, men jeg trente jo helt fint med det. Jeg har ikke vært på ski etter ulykken, men det tror jeg går helt fint. Jeg tror nesten det blir mindre problematisk enn å løpe og å gå på rulleski, sier Steira.

I sommer har hun vært på ferie i Canada sammen med kjæresten, den kanadiaske kjæresten Devon Kershaw. Sammen har de hatt en såkalt aktiv ferie, der de har gått turer og løpt i de canadiske fjellene.

- Jeg har hatt en periode med litt mindre mengde og hatt litt flere fridager enn vanlig. Det er veldig fint å starte høsten med overskudd, for nå blir det mye reising og trening framover.

Vinner ikke på sympati
Og som for alle andre langrennsløpere er det Sotsji-OL som er det store målet for Steira. Som den evige fjerdeplassvinneren er det et utall norske publikummere som unner henne et individuelt gull i Russland.

- Det er veldig mange som sier det til meg faktisk, og det er jo veldig hyggelig å høre det. Men man vinner dessverre ikke skirenn på folks sympati, så jeg får jo bare stå på og jobbe, smiler Steira, og legger ut på dagens andre økt i bakkene på Kvitfjell.