- Ingen vits å gi England noe gratis, sier Even Pellerud - som vil «hjem»

Lukket treninga foran Englands-kampen.

OTTAWA (Dagbladet): Flere ganger under VM har Even Pellerud benyttet seg av muligheten til å lukke treningene etter et kvarter.

Det betyr at media stort sett får se en rekke oppvarmingsøvelser, før kamerafolkene får slippe inn igjen når jentene løper seg ned etter å ha gjort unna formasjonsøktene for stengte gardiner.

- Hva er det å tjene på dette, Pellerud?

- Vi merker jo at vi er litt usikre på hva England stiller med mot oss mandag kveld. Da regner jeg med at de tenker det samme. Det er ingen grunn til å gi fra oss informasjon gratis heller.

- Ville det hjulpet deg som trener om du hadde visst alt som skjedde på Englands trening?

- Litt hadde det hjulpet meg om jeg visste hvilke spillere som skal spille hvor og i hvilken formasjon de skal spille.

- Men du vet litt om England likevel?

- Nå vet vi ganske mye. Vi vet hvilken formasjon de foretrekker, og vi har et ganske godt bilde av hva som vil møte oss i åttedelsfinalen. Og - jeg føler vi er ganske godt forberedt på å møte dem, sier treneren to dager før oppgjøret på Landsdowne Stadium i Ottawa.

Vil «hjem» Det var her Norge slo Thailand og spilte en praktomgang mot tyskerne. Det er dette som er «hjemme» for de norske VM-spillerne.

For Even Pellerud derimot er et helt annet sted i Canada «hjemme». Fem timers flytur vestover ligger Vancouver. Her har Even bodd i tolv år mens han trente det canadiske landslaget og senere Trinidad og Tobagos herrelandslag.

Sammen med kona Anne har han to døtre, som begge bor i Canada. Pellerud har beholdt huset sitt i Vancouver etter at han flyttet hjem til Norge for å trene de norske damene i 2013.

- Slår vi England mandag kveld, reiser vi til Vancouver på tirsdag, sier han til Dagbladet.

- Du vil «hjem»?

- Hele troppen er veldig bestemt på at det blir vi som reiser vestover. Jeg også.

Skadefritt - Men det er ikke bare fordi det er en flott by og at jeg har et hus der. Kommer vi oss dit, har vi en jobb å gjøre der, sier Pellerud, som for aller første gang i VM disponerer et helt skadefritt mannskap.

Kaptein Trine Rønning er endelig klar etter lårstrekken hun fikk i åpningskampen mot Thailand. Hennes rutine og guts vil trenges mot tøffe engelske damer.

- Det er godt å tenke på at alle er friske nå. Det er ei stund siden sist, og gir oss mange muligheter, sier Pellerud til Dagbladet.