«Ingen vits med trenings-kamper»

Jan Åge Fjørtoft mener Norge like godt kan slutte å spille treningskamper i fotball, hvis ikke Semb tør mer enn i går. Semb synes Fjørtoft snakker tøv.

WIEN (Dagbladet): Selv om Norge hanket i land seieren etter en grei sluttspurt, var ikke NRKs fotballekspert Jan Åge Fjørtoft nådig i sin kritikk mot det norske landslaget direkte på radio. Borteseier til tross. Etter en kamp med kun to målsjanser, den første etter 69 minutter, var det lite som gledet med det norske spillet.

- Ser du på prestasjonene til dem som spiller fra start, så er de under enhver kritikk hos mange av spillerne. Det tok lang tid før det kom noen bytter. Og det blir feil i en slik type kamp. De som sitter på benken vil vise seg fram, og jeg mener at det ikke er vits i å spille treningskamper hvis vi ikke tør å prøve ut nye ting, sier Fjørtoft.

Han peker også på at det var tre innbyttere som sto bak scoringen. Flikken fra Sigurd Rushfeldt som sendte Flo gjennom. Skuddet gikk i stolpen, men ble satt inn av Pa-Modou Kah.

- Meningsløst

Nils Johan Semb bare fnyser av Fjørtofts kritikk.

- Sa han virkelig det? Det er bare tøys, sier han tydelig irritert når Dagbladet forteller han hva eks-landslagsspissen sa på radio.

- Det betyr mye for alle som starta i dag å spille for landslaget, men det stemte dårlig for noen av dem. Blant andre Ole Gunnar Solskjær. Men det blir meningsløst å hevde at vi ikke trenger privatkamper når vi starter med tre nye mann, og har til sammen tre debutanter i løpet av kampen.

At Norge gikk ut relativt defensivt med lavt press i 4-5-1 fra start, mener Semb var riktig.

- Fordi det er viktig å vinne. Det betyr noe. Helt klart. Noen kamper blir bare slik som denne. Det skjer ofte på internasjonalt nivå. Men det blir bare mer fokus på det når det gjelder landslaget. Fordi vi spiller så sjelden, sier Semb.

Gårsdagens kaptein Ole Gunnar Solskjær reagerer også negativt på Fjørtofts uttalelser om at innsatsen og prestasjonene til de etablerte spillerne var for svake.

- Tull

- Det er bare tull, sier Solskjær.

- Vi ville mye alle sammen utpå der. Men det var tøft. Mange dueller og mye slåssing. John Arne Riise gikk jo ned for telling i en duell bare etter ti sekunder, sier han.

Samtidig innrømmer han gladelig at han har spilt bedre kamper for Norge enn i går.

- Men det ble vanskelig for hele laget. Selvfølgelig har vi alle lyst til å gå utpå der for å spille finfotball, men det er ikke sånn det fungerer. I internasjonal fotball kommer man ikke bare på bortebane og dominerer en kamp. Å vinne 1- 0 borte mot Østerrike er et godt resultat. Resultatet er positivt.

God Brede

Smeb og Fjørtoft er likefullt enige om én ting. Debutantene var de som gledet mest i går. Erik Holtan sto solid og feilfritt i mål. Brede Hangeland så ut som han hadde spilt midstopper i tjue år.

- Veldig gledelig, spesielt Brede imponerer meg med en solid kamp, sier Semb.

Sjøl hadde Viking-gutten et avslappet syn på sin egen innsats.

- Det gikk greit, og det er hyggelig å få skryt. Men det var vel ingen stor kamp å se på for tilskuerne. Som jeg sa etter U21-kampen i Romania. Det var ikke Copacabana utpå der, smiler han.

UENIGE: Jan Åge Fjørtoft er kritisk til at Nils Johan Semb satset for lite på å se nye spillere når han har sjansen i en treningskamp.- Byttene kom altfor seint, sier Fjørtoft.