Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen VM-luksus

I 1997 leide friidrettsforbundet eget hotell under VM i Athen. Slik luksus blir det mindre av for den norske troppen under VM i Sevilla i august. Friidrettsforbundet har ikke råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Athen innkvarterte friidrettsforbundet (NFIF) samtlige utøvere med ledere og personlige trenere på eget hotell tre kvarters kjøretur utafor eksosen og gloheten i sentrum. Regninga tok NFIF sjøl.

Norges akkrediterte hotell i sentrum ble bare brukt dagen før konkurranse. Og bare av de utøverne som ønsket det sjøl. Men i svindyre Sevilla blir det ikke slik.

- En slik løsning er for dyr, sier idrettssjef Per Øyvind Mørk i NFIF.

Det betyr at de norske utøverne må ta til takke med arrangørens tilbud. I verste fall blir troppen spredd på flere av de fem utøverhotellene i byen.

- Forferdelig upraktisk og ugunstig, sier landslagslege Ove Talsnes.

Trivdes i Athen

Fra VM i Athen dro Norge hjem med gullmedaljene til Hanne Haugland og Trine Hattestad. Hattestad var blant utøverne som applauderte forbundsopplegget i Hellas.

- For oss funket det i Athen. Vi bodde ute ved kysten hele tida, sier Hattestad-trener Per Erling Olsen.

Til tross for høye krav har likevel Per Øyvind Mørk tro på at det blir bra i Sevilla. Den norske troppen er liten, og med litt flaks i fordelingsrunden 21. april, blir alle samlet på ett hotell.

Private løsninger

Trolig velger likevel flere av VM-utøverne å ordne seg sjøl. Sevilla ligger bare tre timers kjøretur unna Marbella på Middelhavskysten. Der har høydehopperne trent i lange perioder de siste åra.

Steinar Hoen er i Marbella nå, og reiser sannsynligvis tilbake sammen med Hanne Haugland i midten av mai. Geir Moen har fått ny manager foran denne sesongen, og svenske Daniel Wessfeldt eier en leilighet i Marbella. Mye tyder derfor på at Geir og de andre norske sprinterne legger VM-basen til feriebyen en drøy times kjøretur øst for Gibraltar.

- Sprinterne og hopperne ønsker å ligge der, sier Mørk.

- Vi har snakket om det samme, sier Per Erling Olsen.