Ingen VM-plass for de svenske håndballjentene

Røk ut av kvalifiseringen.

INGET VM: Det blir ingen VM-plass på de svenske håndballjentene og Linnea Torstensson. I kveld røk de ut av kvalifiseringen etter tap mot Polen.
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
INGET VM: Det blir ingen VM-plass på de svenske håndballjentene og Linnea Torstensson. I kveld røk de ut av kvalifiseringen etter tap mot Polen. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIXVis mer

For første gang på seks år går et håndball-VM for kvinner uten Sverige. Gultrøyene røk ut av kvalifiseringen med 54-58 sammenlagt for Polen.

Fiaskoen ble komplett med 31-32-tap i Elblag lørdag kveld. Sverige maktet ikke å rette opp det pinlige tremålstapet fra hjemmekampen.

- Det er surt. Vi gjorde det som sto i vår makt, men det holdt ikke, sa landslagssjef Torbjörn Klingvall ifølge Aftonbladet.

Siden 2007 har de svenske jentene deltatt i to OL-, to VM- og tre EM-sluttspill. Årets mesterskap i Serbia må de se fra sofaen.

Viborg-stjernen Isabelle Gulldén noterte elleve scoringer, men til liten nytte. Polen var minst like effektiv i angrep og hadde god kontroll.

- Vi har et generasjonsskifte på gang og kunne trengt litt mer rutine og erfaring. Vi spiller EM-kval i oktober. Vi må forsøke å samle troppene, analysere det her og jobbe videre, slo Klingvall fast.

(NTB)