Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen Wembley-finale for Mjelde

Men Andrine Hegerberg er der. 

TAPTE SEMIFINALEN: Maren Mjelde, her i norsk landslagsdrakt, røk ut av FA-cupen i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
TAPTE SEMIFINALEN: Maren Mjelde, her i norsk landslagsdrakt, røk ut av FA-cupen i dag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Landslagskaptein Maren Mjelde scoret fra 11-metersmerket i FA-cupsemifinalen, men hennes Chelsea tapte for Birmingham og får ikke spille finale på Wembley.

Mjelde har etablert seg i Chelsea-forsvaret og hjalp laget til klare seirer i de to foregående cuprundene, men mandag ble det overraskende stopp mot et Birmingham-lag med Andrine Hegerberg som ubenyttet reserve.

Birmingham holdt på å avgjøre i ordinær tid etter scoring av Megan Sargeant, men Drew Spence tvang fram ekstraomganger med sin utligning to minutter før slutt.

Mjelde markerte seg som vanlig også offensivt og hadde gode sjanser både i ordinær tid og i ekstraomgangene. Hun scoret også på sitt straffespark, men det hjalp ikke all den tid Eniola Aluko skjøt i stolpen og Millie Bright så sitt skudd reddet av keeper Ann-Katrin Berger.

Birmingham scoret på alle sine fire straffespark og vant 4–2.

Birmingham møter mesterligasemifinalist Manchester City i FA-cupfinalen på Wembley 13. mai.

For Chelsea og Mjelde handler det nå om superligaen, som innledes med hjemmekamp mot Yeovil 30. april.

(NTB)