IKKE TIL VM:  Mats Zuccarello Aasen. FOTO: NTB SCANPIX
IKKE TIL VM: Mats Zuccarello Aasen. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Ingen Zuccarello for Norge

- Lykke til.

Etter New York Rangers' siste seier over Pittsburgh Penguins var valget enkelt. Norge fortsetter elite-VM i ishockey uten NHL-profilen Mats Zuccarello Aasen.

Landslagssjef Roy Johansen snakket med Rangers-løperen lørdag. Da var de enige om at det ikke er hensiktsmessig å prøve å få Zuccarello VM-klar.

- Nå har vi de gutta som er her, og det har vi vært forberedt på lenge. Vi ønsker Mats lykke til, og så får han forhåpentlig komme tilbake til neste VM, sa Johansen til NTB under søndagens trening i VM-hallen i Minsk.

Zuccarello og Rangers ligger under 2-3 i kamper for Penguins i best av 7-serien. Neste kamp går søndag kveld (natt til mandag norsk tid).

Kontraktsforhandlinger Nordmannen noterte tre assists da Rangers vant 5-1 fredag. Uansett om New York-laget hadde røket ut da, ville det blitt knapt med tid til å bli VM-klar.

- Det tar jo litt tid før han får kommet seg hit, så det hadde blitt litt amputert uansett. Vi har hatt en bra dialog, og vi var enige om at dette er det beste, sier Johansen.

Zuccarello skal dessuten i kontraktsforhandlinger med Rangers, og det ville vært lite gunstig for ham å dra til Minsk og risikere for eksempel en skade.

Norge vant åpningskampen i VM 3-0 over Italia. Også andre profiler som Ole-Kristian Tollefsen og Patrick Thoresen står over VM. (NTB)