Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ligacupen Liverpool-Southampton

Ingenting å Kloppe for

Før pause var det nesten utenkelig at Jürgen Klopp er Liverpools manager. Det kostet laget den 13. ligacupfinalen på Wembley. 

ENDA EN BITTER PILLE: Liverpool har gått i stå og stoppet helt opp i 2017. Da hjelper det ikke at manager Jurgen Klopp finner lyspunkter i spillet.Britain Foto: Reuters / Phil Noble Livepic 
ENDA EN BITTER PILLE: Liverpool har gått i stå og stoppet helt opp i 2017. Da hjelper det ikke at manager Jurgen Klopp finner lyspunkter i spillet.Britain Foto: Reuters / Phil Noble Livepic  Vis mer

Liverpool-Southampton 0-1 (0-0) 0-2 sammenlagt

SOUTHAMPTON SKAL TIL Wembley og møte Manchester United eller tre nordmenn i ligacupfinalen. Ikke fordi de hadde flaks på Anfield, men fordi Claude Puels mannskap var best i tre av fire omganger. For fotball over 180 minutter hjemme og borte handler om mer enn det som til slutt skjer når favorittene blir desperate og underdogen har mer enn nok med å forsvare seg.

I det regnskapet, som egentlig er det eneste som gjelder, er det greit at Southampton kan bruke torsdagskvelden til å finne ut om det blir Manchester United (leder 2-0) eller Hull som blir motstanderen.

MED JOEL MATIP ute hadde i hvert fall Jürgen Klopp en liten unnskyldning for Liverpools stadig økende forsvarsproblemer i det nye året. Etter 45 minutter av kamerunerens comeback hadde han ingen. For Liverpools defensive utrygghet og sårbarhet på kontringer imot handler ikke om hvem som spiller i hvilke posisjoner bak på banen.

Den synes å ha bitt seg fast i laget.

I 2017 HAR Liverpool en fattig seier. Mot Plymouth Argyle fra nivå fire i det engelske hierarkiet. Etter 0-0 på Anfield vant laget 1-0 i omkampen. Og det er det. Og da Swansea sørget for sesongens første hjemmetap da de vant 3-2 på Anfield sist lørdag falt en ny bit ut av det fundamentet Jürgen Klopp hadde bygd opp før jul.

Med Southampton klare for ligacupfinalen forsvant en bit til.

LIVERPOOL VANT DE fire siste kampene i 2016 og hadde los på Chelsea og seriegullet. Slik de har sett ut i 2017, selv om tabellposisjonen er god og sesongen under ett egentlig ikke fortjener å bli rakket ned på, er det vanskelig å se dem innenfor topp fire når vi skriver mai måned. Og i min bok er det først og fremst ballbesittelsen og alt laget ikke evner å gjøre med ballen i laget som er problemet.

Som om manageren på sidelinja ikke er Jürgen Klopp.

Men en som har kledd seg ut.

PÅ ST. MARYS for to uker siden ble Liverpool overvunnet av et distinkt fotballag med en god plan. Oppofrende og dønn solide i forsvarsspillet, for ikke å snakke om det direkte angrepspillet, var hjemmelaget best i det meste. Så det var ikke en gang i nærheten av gitt at Liverpool skulle komme ut på topp over to semifinaler i ligacupen, selv ikke med Joel Matip tilbake.

Etter 45 minutter i kamp på Anfield var det nesten så man savnet Ragnar Klavan.

FOR JOEL MATIP var ingen styrke der bak. Han var svakheten. To ganger ble han parkert og vendt bort av Nathan Redmond da Southampton kjørte sine kontringer med gift og stort tempo. To ganger var bortelaget bare en strålende redning og en dårlig avslutning unna scoring. Mens Liverpool, som stort sett ruslet ned langs midten i banen, ikke skapte noe som helst.

Før pause.

JA, LIVERPOOL SÅ ut som et fotballag igjen i deler av andre omgang og skapte et visst trøkk som produserte noen kvalifiserte sjanser. Men igjen, deler av en omgang når alt handler om fire er ikke en gang i nærheten av nok mot et lag med Southamptons moral og fightervilje. Og det var kanskje ikke mangel på krefter som gjorde at de ble faretruende lave etter pause, kan hende det som skjedde på overtid var det hele planen gikk ut på.

Det så i hvert fall sånn ut da Shane Long var i enden av enda en glitrende kontring, og bare blåste seiersmålet inn bak Loris Karius.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media