Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK vil ha Hareide

Ingenting er lukket for Hareide

Rosenborg hadde ingen trenerliste slik klubbens styreleder ga inntrykk av. De hadde bare en drøm om en enkel løsning.

HAR LYST PÅ RBK-JOBBEN: I går sa Åge Hareide nei til å ta over Rosenborg 1. august. I dag forteller han Morten P at han fortsatt har lyst på jobben den dagen kneet hans er bra nok til å være trener. Jeg er skadet, og en trener kan ikke være skadet. - Men ingenting er lukket, sier den tidligere danske landslagstreneren. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix
HAR LYST PÅ RBK-JOBBEN: I går sa Åge Hareide nei til å ta over Rosenborg 1. august. I dag forteller han Morten P at han fortsatt har lyst på jobben den dagen kneet hans er bra nok til å være trener. Jeg er skadet, og en trener kan ikke være skadet. - Men ingenting er lukket, sier den tidligere danske landslagstreneren. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB scanpix Vis mer

EIRIK HORNELAND MÅTTE gå, Åge Hareide (66) var ledig og vanskeligere enn det var det ikke på Lerkendal. En pluss en er det enkleste i verden om man er blind for ukjente faktorer.

Åge Hareide, en av Norges beste trenere, var ikke bare ledig, han hadde også signalisert at han ikke ønsker å pensjonere seg.

Svaret på Rosenborgs problem måtte bli to.

DA RUNE BRATSETH ringte Åge Hareide i slutten av juni, ble det også det. Men med et forbehold. Åge Hareide hadde lyst til å trene Rosenborg. Det forteller han at han fortsatt har. Men han kan ikke være trener med bare ett bein, og akkurat nå går han ikke rundt på to.

Derfor gikk ikke verdens enkleste regnestykke opp på Lerkendal.

Akkurat som med kneet til Hareide ble det komplikasjoner.

SKUFFENDE: Det endte målløst i Kristiansand mellom Start og Rosenborg. Se høydepunktene her. Video: FotballMedia Vis mer

HVEM SOM EVENTUELT har misforstått, hvor mye som er misforstått eller hvem som har sagt hva på veien til tirsdagens nei betyr ingenting nå. Rosenborg står fortsatt uten hovedtrener. Onsdagens møte, det man ble enige om da Hareide ennå trodde kneet skulle bli bra til 1. august, er avlyst.

Det hadde ikke Norges største fotballklubb regnet med da Rune Bratseth opprettet den positive dialogen, det fantes nemlig ingen liste.

Rosenborg la alle eggene i en kurv.

Tirsdag ettermiddag ble de knust.

DERMED IKKE SAGT at det ikke kan verpes nye, og at en avtale med Åge Hareide likevel kan klekkes ut når kneet er bra. Med Trond Henriksen ut året har Rosenborg satt trenerjakten på vent.

Det underbygger påstanden om at lista Ivar Koteng snakket om egentlig ikke eksisterer.

Gjennom å sette trenerjakten på vent holder Rosenborg døra oppe for Hareide.

NÅR HAREIDE FORTELLER at han gjerne trener Rosenborg når kneet er bra, setter jeg derfor pengene mine på at mannen som tok klubben til The Double i 2003 gjør comeback på Lerkendal i 2021.

- Da Rune (Bratseth) ringte i juni sa jeg ja til å snakke med dem, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Underveis har jeg hatt kontakt med Rune og Micke Dorsin (sportsdirektør), ikke Ivar Koteng. Vi hadde ingen konkret avtale om jobb, jeg vet ikke hvorfor det er blitt som det er blitt, men vi hadde en avtale om å snakke sammen onsdag 22. juli (i dag), men på grunn av kneet ga jeg tirsdag beskjed om det ikke kan bli noe nå.

MERK DEG ORDET nå og tenk hva det innebærer. Åge Hareide har ikke sagt nei til Rosenborg, slik inntrykket ble gitt tirsdag ettermiddag. Det eneste han har sagt er at helsa forhindrer ham fra å tiltre 1. august, slik planen var.

Det er ikke det at han ikke vil. Det handler om at han ikke kan. Og så lenge sportsdirektør Micke Dorsin ikke avviser tanken på Åge Hareide 2021, likner det som har skjedd veldig mye på et nytt regnestykke av den enkle sorten.

Som mest sannsynlig vil gå opp.

- Jeg hadde ikke avtalt et møte om jeg ikke hadde hatt lyst på jobben, sier Åge Hareide.

- Min intensjon har hele tiden vært å få det til. Så jeg har ikke sagt nei til å bli Rosenborg-trener, jeg har sagt jeg ikke kan bli det fra 1. august på grunn av helsa. En trener kan ikke være skadet. Jeg må kunne bevege for å gjøre jobben som kreves.

FOR TO ÅR siden hadde ikke Rosenborg en plan selv om klubbens styremedlemmer var enige med seg selv om at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ikke skulle trene laget i 2019. Timingen på avskjeden, det faktum at Ivar Koteng fikk nok og sparket trenerne på en impuls midtsommers, gjorde problemet akutt og veldig mye verre.

Hadde Rosenborg vært grundige ville de hatt oversikt over potensielle erstattere i det øyeblikket Ingebrigtsen/Hoftun fikk fyken sommeren 2018.

Det hadde de ikke.

ROSENBORG MÅTTE LAGE ei liste, men fikk nei på alle forespørsler. Det er ikke lenger sånn at alle vil trene RBK. Konsekvensen av det ble at de tidlig i desember 2018 henvendte seg til Geir Bakke.

Konsekvensen av Sarpsborg-trenerens nei tok dem til Haugesund og Eirik Horneland.

NÅ SKAL DE ingen steder om jeg tolker signalene fra Lerkendal riktig. Rosenborg har ikke et alternativ til Åge Hareide. Det finnes ingen liste, selv ikke en veldig kort en.

Med Trond Henriksen ved tømmene ut året tyder alt på at de gir Åge Hareide den tida han trenger.

Så hva med hovedpersonen, hva sier han?

– Jeg får si som danskene, ingenting er lukket, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!