Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingenting er normalt ved hopprenn i normal bakke

I dag skal det hoppes om VM-medaljer i en ny hoppbakke som var ute på dato lenge før den ble bygd. Hvorfor det?

(U)NORMAL VM-BAKKE: Midtstubakken er flott og utsikten er enda bedre. Men gutta skal ikke hoppe om medaljer i små bakker. 
Foto: Berit Roald / SCANPIX
(U)NORMAL VM-BAKKE: Midtstubakken er flott og utsikten er enda bedre. Men gutta skal ikke hoppe om medaljer i små bakker. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer

Holmenkollen — lørdag 26. februar

JEG SKJØNNER AT man må begynne et sted, jeg skjønner talentenes utvikling i stadig større bakker og jeg skjønner at Midtstubakken, selv om Kristen Gislefoss bare for noen måneder siden måtte gjøre VM-arrangøren oppmerksom på naturfenomenet vind og at den her i Kollen ofte kommer trekkende fra nord-øst (altså bakfra), er en fin hoppbakke. 

Det tror jeg alle er enige om.

MEN HVORFOR BAKKESTØRRELSEN tas i bruk hver gang det handler om VM- og OL-medaljer skjønner jeg ikke. Det er jo år siden normallbakkene gikk ut på dato i verdenscupen.

OG DERFOR ER det ingenting som er normalt ved det hopprennet vi i dag ikke får se på grunn av lavt skydekke (Gislefoss igjen — det er ikke tåke i Kollen, det er lavt skydekke). Det er unormalt.

Ingen liker jo (u)normale hoppbakker.

Bortsett fra FIS da, som helst ser at hoppsporten blir avviklet.

Det kan i hvert fall virke sånn slik de kjører konkurransene sine.

I DAGBLADET I dag kaller jeg den til enhver tid totalitære juryen for hoppsportens Taliban. I går ødela de helt bevisst jentenes VM-renn med alt for dårlig fart. I dag er det gutta som vil bli tvunget til å hoppe stille lengde.

Og når bakken er (u)normal og det lave skydekket dessverre helt normalt for årstida, kan jeg allerede nå høre Espen Bredesen rope ut sin fortvilelse:

- Vil de (juryen) ikke ha dem over kulen, eller?

PS! Nest siste nytt fra den røde plass (i går) var at tavaritsj S. Kvamme påsto han var i VM-modus og at han derfor ikke skulle se Manchester United verken mot Wigan ( i dag) eller mot Chelsea (tirsdag). Siste nytt er at han nå mener Dagbladets redaksjon i Holmenkollen bør stenge klokka 16.00 — altså midt i hopprennet i (u)normal bakke - fordi han se Wigan-United.

PSS! Jan-Erik Aalbu har i dag egen spalte som kombinertekspert i Aftenposten. Dagboka gratulerer, det er sterke saker. Hvilket betyr at Aalbu er den andre kombinerteksperten (i verden) som står fram med sin kompetanse.

Halldor Skard jr. i NRK var den første.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling