Ole Gunnar Solskjær

Ingenting er som det en gang var

Ole Gunnar Solskjær ser kritikerne i øynene og tar igjen. Så lenge Manchester United ikke vinner viktige fotballkamper snakker han for døve ører.

MANCHESTER UNITED: Det kreves noe helt spesielt av den som til enhver tid er manager i Manchester United. Også Ole Gunnar Solskjær sliter med å levere det. Foto: Phil Noble, AP/NTB SCANPIX
MANCHESTER UNITED: Det kreves noe helt spesielt av den som til enhver tid er manager i Manchester United. Også Ole Gunnar Solskjær sliter med å levere det. Foto: Phil Noble, AP/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United – Manchester City 0–0

DE RISTET PÅ hodet da han kom, grein på nesa da han ble fast ansatt, og siden det har de fleste tap, taktiske blundere, keepertabber, kjedelige fotballkamper og summen av det – dårlige perioder – blir møtt med spekulasjoner om avskjed.

Ole Gunnar Solskjær er fortsatt på Old Trafford, nå bare ei uka unna å gå løs på sitt tredje år som manager i en av verdens største fotballklubber.

På utsida står media og synger den samme sangen.

FREDAG FORMIDDAG VALGTE Ole Gunnar Solskjær å ta tyren ved hornene, i dette tilfellet media, og snakke tilbake, om enn med innestemme og vennlig ansikt. Det forandrer selvfølgelig ingen ting, verden vil alltid være som den er. Det eneste som kan roe bølgene er seirer og trofeer.

I det perspektivet hjelper ikke 0–0 mot City, selv om kampen kunne svingt begge veier.

Ole Gunnar Solskjær er ikke manager i Arsenal, han kan ikke ligge på 15. plass på tabellen etter elleve spilte kamper.

Han er manager i Manchester United.

FREDAGENS PRESSEKONFERANSE PÅ treningsfeltet Carringtong – den obligatoriske, høflige og veldig ofte bla-bla-bla-seansen manageren alltid har før helgas kamp – ga hint om betydelig slitasje mellom Ole Gunnar Solskjær og media. Det du har ant han har båret rundt på og følt, der boikotten av TV2 er en del av bildet, fikk plutselig ord på seg.

Det kan tolkes som om Ole Gunnar Solskjær har nådd et metningspunkt for det han oppfatter som ensidig og unyansert kritikk.

Det ligger også i kortene at han ikke lenger vil la den konstante bombarderingen av spekulasjoner om avskjed og fotballfaglig død, stå uimotsagt.

EXITEN FRA CHAMPIONS LEGAUE har blusset opp en ny kritikkstorm mot Ole Gunnar Solskjær. Det begynte med vurderingene han gjorde underveis mot PSG hjemme (1-3). Det tok av etter 2–3 i Leipzig.

I kjølvannet av tapene, for ikke å si de kritiske kommentarene og overskriftene, valgte også industriens værhaner – de engelske spillselskapene – å senke oddsen på United-managerens avskjed.

Fredag ettermiddag, på fjerdeplass i Premier League, var kristiansunderen favoritt til å bli den neste manageren som får sparken i Premier League.

Mikel Arteta ligger på 15. plass med store og ambisjonsrike Arsenal, men alle skriver og snakker om det som ikke er som det en gang var på Old Trafford.

Sånn er det bare.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR forsvarte nedturen i Europa med fire strake ligaseirer og sa at det å bli nummer tre i ei gruppe med to av forrige sesongs fire beste lag, ikke kan oppfattes som en katastrofe. Uheldig, ja selvfølgelig, de skulle jo så gjerne vært videre. Men på ingen måte kritisk.

Hadde laget hans slått Manchester City ville det vært bølgedemperen for nå.

Slik det ble lørdag kveld sitter jetg med en følelse av at han ikke klarte å løye den neste stormer.

PÅ TOPPEN AV alt dette har du Paul Pogba og en agent (Mino Raiola) som ikke gjør tilværelsen lettere. Mens agenten snakker med italienske medier driver spilleren og tvitrer. Ingenting er til å forstå, bortsett fra at Paul Pogba ikke er god nok for Manchester United.

Årsakene til det er sikkert mange.

Uten at det hjelper laget og manageren.

ÅTTENDEPLASSEN I LIGAEN er ikke der Manchester United skal være. De fire poengene som skiller dem fra toppen derimot, der har de vært mange ganger på denne tida av året. Men i motsetning til før, selv om Ole Gunnar Solskjær også brukte fredagen til si at Manchester United kan vinne ligaen, er det ikke veldig troverdig.

Manchester United er som Paul Pogba, de er ikke det de en gang var.

Ole Gunnar Solskjær vil alltid bli målt på det.

Hva som skjer i andre klubber er ikke formildende, selv om også City ligger bak dem på tabellen.

Han er manager i Manchester United.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer