- Ingenting kan konkurrere med intensiteten på Mestalla

Valencias hjemmebane er «desibelkongen» i fotball-Europa.

(Dagbladet.no): Spørsmålet opptar tusenvis av nordmenn som hvert år reiser på fotballtur i Europa. Nå har den britiske TV-kanalen Setanta forsøkt å komme til bunns i saken. Den hyller atmosfæren på elleve stadioner:


1. plass:
Mestalla i Valencia.

2. plass: Anfield i Liverpool.

3. plass: Stade Velodrome i Marseille.

Kåringen er et resultat av at manager Kevin Keegan utnevnte Newcastle-fansen til de mest høylytte supporterne i verden.

Et glohett oppgjør på St. James’ Park - som kneiser som en katedral i hjertet av byen - skuffer neppe. Men arenaen i Nord-England er ikke engang på lista

- Men en kapasitet på 55 000, er Mestalla langt fra det største stadionet i Spania. Men Real Madrids Bernabéu og Barcelonas Camp Nou kan ikke konkurrere med intensiteten i Valencia, mener TV-kanalen Setanta.

Berømt 12. mann

MESTALLA I ET STILLE ØYEBLIKK: Steffen Iversens 0-2-scoring mot Valencia i fjorårets Mesterliga stilnet Mestalla, men ellers er stadion den mest høylytte i verden, ifølge undersøkelsen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
MESTALLA I ET STILLE ØYEBLIKK: Steffen Iversens 0-2-scoring mot Valencia i fjorårets Mesterliga stilnet Mestalla, men ellers er stadion den mest høylytte i verden, ifølge undersøkelsen. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Om Anfield heter det:

- Den største spilleren i Liverpools historie, er den berømte 12. mann. The Kop synger Liverpool-hymnen fra dypet av et kollektivt hjerte, som skremmer motstanderne og drar laget mot et felles mål. Selv John Terry måtte innrømme at hans Chelsea var dypt påvirket av stemningen da The Blues tapte semifinalen i Champions League for tre år siden.

Lidenskapelig

Tredjeplassen til Stade Velodrome i Marseille begrunnes slik:

- Franskmennene er ikke kjent for sine intime stadioner. Men Stade Velodrome består av 60 000 lidenskapelige supportere som hopper opp og ned på tribunen.

Norge har ingen stadioner på lista, som du ser i helhet på denne siden. Derimot kan Sverige og Söderstadion - hjemmebanen til Hammarby - smykke seg med en imponerende 11. plass.

- Et uventet valg, heter det fra Setanta-hold.

- Söderstadion er minst på lista og har en kapasitet på bare 15 600. Men manglende seter tar fansen igjen med mye støy.

- Ingenting kan konkurrere med intensiteten på Mestalla

Det er med andre ikke størrelsen det kommer an på - selv når du er ute etter den ultimate tribuneopplevelsen.

PS: Hvilken stadion synes du er best? Send inn ditt forslag på Dagbladet.no.

VELKJENT: Anfields berømte The Kop er kjent for sin unisone sang, men Liverpools hjemmearena når ikke helt opp mot Mestalla.
BEST I NORDEN: Söderstadion i Stockholm huser Hammarby, laget med de mest høylytte supporterne i Skandinavia.