- Ingenting som tilsier at hun skal gå fort i VM

Men ekspertene tror likevel Kowalczyk satser mot OL i 2018.

SATSER MOT OL: Justyna Kowalczyk vil satse mot OL i 2018, til tross for et turbulent år. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SATSER MOT OL: Justyna Kowalczyk vil satse mot OL i 2018, til tross for et turbulent år. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): VM i Falun nærmer seg med stormskritt. Om seks dager braker det løs med den individuelle sprinten.

Til VM drar Justyna Kowalczyk vel vitende om at hun kun har én pallplassering så langt denne sesongen, og den kom på lagsprinten i estiske Otepää.

26, 7, 4, 37, 28, 10, 7, 53, 10, 6, 30, 15, 5, 6, 7, 12, 16, 3, 36 er Kowalczyks plasseringer så langt i 2014/2015-sesongen.

Problemer med leggene Den polske løperen har uten tvil slitt mer enn vanlig denne sesongen.

- Hun har vært langt svakere  denne sesongen enn de siste årene, særlig i skøyting. Problemer med beina har satt henne tilbake, at hun får så vondt i leggene, i tillegg til bruddet i foten, sier NRKs langrennsekspert, Torgeir Bjørn, til Dagbladet.

- Problemet med leggene gjør at hun ikke har klart å hevde seg i skøyting, men hun har jo også gitt uttrykk for at hun har et dårligere treningsgrunnlag fra i sommer enn før, legger Bjørn til.

- Satser kynisk Justyna Kowalczyk fortalte også åpenhjertig i juni at hun har slitt med depresjon. Etter at hun tok OL-gull på ti kilometer klassisk i Sotsji, hvor hun gikk med brukket fot, fortalte den polske løperen at hun ville legge opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.