FÅ SJANSER: Martin Ødegaard har vært i Real Madrid siden 22. januar. Hittil er det blitt 33 minutter i offisiell kamp for A-laget. Det skjedde i 7-3-seieren over Getafe 23. mai. Ødegaard byttet innpå for Cristiano Ronaldo. Foto: NTB SCANPIX
FÅ SJANSER: Martin Ødegaard har vært i Real Madrid siden 22. januar. Hittil er det blitt 33 minutter i offisiell kamp for A-laget. Det skjedde i 7-3-seieren over Getafe 23. mai. Ødegaard byttet innpå for Cristiano Ronaldo. Foto: NTB SCANPIXVis mer

- Ingenting som tilsier at Ødegaard skal spille for A-laget, annet enn norsk utålmodighet!

I morgen fyller Martin Ødegaard 17 år. Spørsmålet er om dette endrer kravet til spilletid i Real Madrid. På elleve måneder har han fått 33 minutter i offisiell kamp.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg tipper at de (Martin og faren) hadde håpet på flere involveringer rundt A-laget, sier Vegard Hansen, Mjøndalen-trener og Ødegaard-familiens venn.

- Det har vært spekulasjoner i forbindelse med noen kamper der han ikke har fått være med. Sånne småting har vært litt skuffende. Men i det lange løp tror jeg at dette blir bagateller.

Eventyr

Uansett er eventyret skrevet for gutten som fyller 17 år i morgen. Å trene med karer som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale, ville mange kappet av seg en finger for å få gjøre. Dette har vært hverdagen til Ødegaard siden 22. januar. Da ble overgangen fra Strømsgodset til Real Madrid bekreftet.

At en 16-åring skal få fast spilletid på et lag av denne størrelsen, er nesten urealistisk å tenke seg. Likevel kommer ropet med jevne mellomrom:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn