Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingenting stopper Novak

Serberen fortsetter storspillet, men nå venter en ny dyst mot Rafael Nadal.

 SUVEREN:  Novak Djokovic slipper jubelen løs etter å ha slått Andy Murray på grusdekket i Roma. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito
SUVEREN: Novak Djokovic slipper jubelen løs etter å ha slått Andy Murray på grusdekket i Roma. Foto: REUTERS/Giampiero Sposito Vis mer

Novak Djokovic viser knallform for tiden. Han er fortsatt ubeseiret i årets tennissesong, men måtte hente ut en god del krefter i lørdagens sliteseier over Andy Murray.

Nå venter verdensener Rafael Nadal i finalen i Roma Masters.

Kan Djokovic nok en gang slå Nadal på spanjolens favorittunderlag, det røde grusdekket?

Djokovic slo den spanske gruskongen i Madrid forrige uke, men da hadde han ikke en kraftprøve som lørdagens i beina. Nadal tok seg til finale i strake sett mot Richard Gasquet tidlig lørdag. Mange timer senere ble Djokovic tvunget til å kjempe i tre timer for seier 6-1, 3-6, 7-6 over Murray, som fyller 24 år søndag. Med 7-2 i tiebreak i avgjørende sett tok Djokovic sin 36. seier av like mange mulige i årets sesong. Han nærmer seg rekorden til John McEnroe, som i 1983 vant sine 42 første kamper i sesongen, men søndag kan rekken stå for fall. Ikke bare ble Djokovic tappet for krefter lørdag kveld, det virket som han også var hemmet av en skade i låret. Murray brøt serven hans fem ganger før han til slutt måtte gi tapt. Tre ganger var Murray bare to poeng fra seier. — Jeg spilte min beste tennis mot verdens for tiden beste spiller. Jeg hadde sjanser til å vinne, og kanskje burde jeg greid det, sa Murray. For Nadal var semifinalen plankekjøring. Han slo Gasquet for niende gang på ni forsøk. Søndag skal han prøve å revansjere tre strake tap mot Djokovic i Masters-finaler.

— Jeg blir ikke favoritt søndag, men det betyr at presset heller ikke blir like tungt å bære, sa han.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media