Supercupen

- Ingenting tyder på at Ronaldo har startet nedturen

Cristiano Ronaldo (32) og Real Madrid får i kveld de første svarene på om verdensherredømmet på noe som helst vis er truet.

JAKTER PÅ NY TITTEL: Cristiano Ronaldo og Real Madrid trente på stadion i Skopje i går kveld. Foto: NTB Scanpix
JAKTER PÅ NY TITTEL: Cristiano Ronaldo og Real Madrid trente på stadion i Skopje i går kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Real Madrid - Manchester United, Viasat 4 klokka 20.45

(Dagbladet): Sesongens første tittel deles ut i Skopje i Makedonia. Her spiller Real Madrid mot Manchester United i Supercupen.

- Jeg tror Real Madrid er godt rustet til å befeste posisjonen de har hatt i Europa. Når du har vunnet Champions League tre av de fire siste åra, snakker vi om et hegemoni, sier Viasat-kommentator Petter Veland.

Supercupen spilles mellom fjorårets vinner av Champions League og Europa League.

- Looking good, skrev Ronaldo på sosiale medier i går. Om han siktet til seg selv eller laget er det flere tolkninger av. Sannheten er at 32-åringen bare har trent med lagkameratene siden lørdag.

På grunn av Portugals deltakelse i Confederations Cup fikk han forlenget ferie.

HETT: Det er ventet rundt 35 grader når Supercupen spilles i Skopje i kveld. Foto: NTB Scanpix
HETT: Det er ventet rundt 35 grader når Supercupen spilles i Skopje i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hva slags sesong kan vi vente oss?

- Han har gjort noen suksessrike grep det siste året. Det er ingenting som tyder på at Ronaldo har startet nedturen, påpeker Veland.

Hviler mer

- Hva sikter du til?

- Så god som han var på slutten av forrige sesong, har han ikke vært på to-tre år. Blant annet innså han at han ikke måtte spille alle kampene. Han kunne også bli tatt av banen på 4-0, og han sto over bortekamper.

I tillegg til mer hvile, har Ronaldo fått en annen rolle i laget.

- Han er den som er sist på ballen og gjerne avslutter på ett touch. Han er i mindre grad en sjuer, mer en nier, sier Veland.

Utfordringen for begge lag på Philip II Arena i Skopje vil være varmen. På dagtid er det meldt 40 grader i den makedonske hovedstaden. På kamptidspunktet klokka 20.45 snakkes det om 35 grader.

EKSPERT: Petter Veland.
EKSPERT: Petter Veland. Vis mer

Real Madrid har mistet spillere som Álvaro Morata (Chelsea), Danilo (Manchester City) og James Rodríguez (Bayern München). Veland tror likevel ikke at det svekker laget. Inn har kommet Theo Hernández og Dani Ceballos.

Høyprofilert

I Manchester United er sirkulasjonen hakket med spektakulær. Wayne Rooney (Everton) og Zlatan Ibrahimovic (klubbløs) er borte. Inn har kommet Romelu Lukaku og Nemanja Matic som de mest høyprofilerte signeringene.

I løpet av sommeren er det blitt spekulert i at både Ronaldo og Gareth Bale kan melde overgang til United. Trolig blir det bare med spekulasjonene, selv om José Mourinho bekreftet interesse for Bale i går kveld.

Gleder seg

- Dette er en fantastisk mulighet til å spille mot det beste laget i Europa, sier United-manageren til UEFAs nettside.

- Én ting er å gjøre det i vennskapskamper i USA, men det blir noe annet nå. Real Madrid er i toppform og fullt motivert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer