Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingenting uregelmessig skjedde da Frida Wallberg pådro seg hjerneblødning

Ny rapport.

NEDSLÅTT OG UTSLÅTT: Den svenske bokseren Frida Wallberg tas hånd om etter at hun ble slått ut i kampen mot australske Diana Prazak om WBC-tittelen i superfjærvekt i Stockholm fredag kveld. Wallberg ble etter kampen brakt til sykehus, der det ble konstatert at hun hadde pådratt seg hjerneblødning. Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix
NEDSLÅTT OG UTSLÅTT: Den svenske bokseren Frida Wallberg tas hånd om etter at hun ble slått ut i kampen mot australske Diana Prazak om WBC-tittelen i superfjærvekt i Stockholm fredag kveld. Wallberg ble etter kampen brakt til sykehus, der det ble konstatert at hun hadde pådratt seg hjerneblødning. Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix Vis mer

Det kontroversielle WBC-tittelkampen i boksing, som endte med at Frida Wallberg fikk alvorlig hjerneblødning, ble gjennomført etter reglene, skriver Nerikes Allehanda.

Fylkesnemnda i Örebro har gransket seg selv etter kampen i juni. Det er gjennomgått rapporter og videoopptak. Fylkesnemnda konkluderer med at det ikke var sikkerhetsmessige avvik fra tillatelsen som ble gitt før boksekampen.

Lagt opp Det ble gitt tillatelse til en kamp med ti runder over to minutter. Normalt skal ikke profesjonelle boksekamper i Sverige være på over tolv minutter.

Årsaken til unntaket var at bokserne var erfarne og ble ansett som like gode. Wallberg ble slått knockout i den åttende runden.

Wallberg er i gang med opptrening. Hun har slitt i etterkant av kampen og måtte legge boksehanskene på hylla for godt.

Brækhus-kandidat Det var i en VM-kamp mot australske Diana Prazak i juni at Wallberg ble slått knockout. Hun ble sendt til sykehus etter smellen, og der ble det konstatert at hun hadde pådratt seg en alvorlig hjerneblødning.

Wallberg har tidligere vært nevnt som en aktuell kandidat til kamp mot Cecilia Brækhus. En slik kamp blir aldri aktuell nå.

(NTB)