Inget Europa League-eventyr for Tromsø

Røk på utvisning i første omgang.

IKKE DENNE GANGEN: I vinter møtte Tromsø Tottenham i Europa League. Det blir ikke noe av i år - både fordi Andrè Villas Boas ikke lenger er Tottenham-trener, men også fordi Tromsø er ute i kvalifiseringen.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
IKKE DENNE GANGEN: I vinter møtte Tromsø Tottenham i Europa League. Det blir ikke noe av i år - både fordi Andrè Villas Boas ikke lenger er Tottenham-trener, men også fordi Tromsø er ute i kvalifiseringen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jonas Johansen ble utvist i første omgang for Tromsø da 1. divisjonslaget tapte 2-1 på Alfheim mot Vikingur fra Færøyene.

Den første kampen i annen runde av europaligakvalifiseringen endte 0-0 på Færøyene. I returmøtet på Alfheim valgte tromsøværingene å spare blant annet Hans Norbye og Thomas Kind Bendiksen fra start.

I den første omgangen dominerte Tromsø mye av spillet, men Vikingur kom etter hvert mer med i kampen.

Etter 41 minutter ga Jonas Johansen Tromsø en dårlig avslutning på omgangen. 29-åringen stemplet en liggende Vikingur-spiller og ble korrekt sendt i dusjen etter å ha mistet hodet fullstendig.

I pausen gjorde Steinar Nilsen grep. Han satte inn Bendiksen og Norbye. Det så ut til å gi resultater, for etter 52 minutter satte Simen Wangberg inn en retur i mål etter skudd fra Remi Johansen. Hjemmelaget klarte ikke å beholde ledelsen lenge.

Etter 60 minutter utlignet Bárdur Hansen og det færøyske laget var på dette tidspunktet videre på bortemål.

Gjestene ga seg derimot ikke med utligningen. Ved 77 spilte minutter tapte Remi Johansen en duell 30 meter fra mål. Hállur Hánsson tok ballen med seg mot Tromsøs mål. Han smalt den i det ene hjørnet og Vikingur var i føringen.

Tromsø måtte da ha to mål for å gå videre, men klarte ikke å score flere enn Wangbergs mål i det 52. minutt. Dermed delte Tromsø skjebne med Haugesund og røk ut av Europaligaen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer