VIL GJENREISE ITALIAS ÆRE: Italia har ikke hatt en representant i semifinalen i mesterligaen på fem år. Juventus og Leonardo Bonucci (bildet) har onsdag muligheten til å gjenreise den italienske klubbfotballen i Europa. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
VIL GJENREISE ITALIAS ÆRE: Italia har ikke hatt en representant i semifinalen i mesterligaen på fem år. Juventus og Leonardo Bonucci (bildet) har onsdag muligheten til å gjenreise den italienske klubbfotballen i Europa. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

Inget Italiensk lag i CL-semifinale på fem år. Juventus vil gjenreise æren

Møter Monaco i kveld.

Italia har ikke hatt en representant i semifinalen i mesterligaen på fem år. Juventus har onsdag muligheten til å gjenreise den italienske klubbfotballen i Europa.

De første ti årene på 2000-tallet hevdet Milan, Inter og Juventus seg høyt opp i mesterligaen flere ganger, men etter at Inter gikk til topps i 2009/2010-sesongen, har det vært dødt fra Italia.

Ikke en eneste gang etter Milano-klubbens triumf i 2010 har en italiensk klubb klart å komme til semifinalen. Forrige sesong var Milan klubben som kom lengst i Europas mest prestisjefylte turnering, men de røk ut allerede i åttedelsfinalen mot Atlético Madrid.

Alle tiders mulighet Foran onsdagens oppgjør mellom Monaco og Juventus i Monaco har den italienske klubben et forsprang. De vant 1-0 på hjemmebane, og er videre om de holder nullen mot det franske laget.

- De er et lag som har det defensive som deres sterkeste punkt, og vi må være forsiktige i kontringer. Treneren vil fortelle oss hvordan vi skal takle denne veldig viktige kampen på onsdag, fordi vi ønsker å gå til semifinalen, sa midtstopper Leonardo Bonucci på en pressekonferanse mandag.

Venstreback Patrice Evra har massevis av erfaring fra mesterligaen med Manchester United, men Juve-backen var også med på Monaco-eventyret da klubben tok seg til mesterligafinalen i 2003/04-kampen. Onsdag skal han hjelpe den italienske serielederen til avansement.

- Jeg var ikke overrasket over Monaco, fordi vi undervurderte dem ikke, men de spilte veldig bra mot oss. I Monaco vil det være en annen kamp fra hjemmeoppgjøret. Juventus vil ikke ha kontroll på kampen igjen, sa Evra.

Dårlig generalprøve Monaco hadde en svak generalprøve mot Rennes i helga. Det endte 1-1, men Monaco-trener Leonardo Jardim er ikke bekymret.

- Jeg hvilte tre eller fire spillere, mens andre var skadd. Noen av dem som spilte i helga var ikke 100 prosent. Men en mesterligakamp vil være annerledes. Stadionet vil være full, sa Jardim.

(NTB)