VANT HOPPUKA: Her er Ingolf Mork fotografert i Innsbruck i 1971. Foto: Odd H. Anthonsen/Dagbladet
VANT HOPPUKA: Her er Ingolf Mork fotografert i Innsbruck i 1971. Foto: Odd H. Anthonsen/DagbladetVis mer

Ingolf Mork er død

Den tidligere hoppukevinneren døde i går.


(Dagbladet): Den tidligere skihopperen Ingolf Mork (64) døde i går kveld etter kort tids sykdom. Mork var fra Molde og representerte Idrettslaget Hjelset-Fram.

- Det er med stor sorg vi mottok melding om at idrettslagets æresmedlem, beste utøver, leder av hoppgruppa og største ildsjel gjennom alle tider døde i kveld, skrev Hjelset-Fram på sin nettside seint i går.

Mork vant den tysk-østerrikske hoppuka i 1972.

- Han vant på en måte i «feil år». Han skulle vunnet i 1971, men da falt han i Innsbruck. Så vant han i stedet året etter. Men jeg går ikke for langt om jeg sier han var verdens desidert beste skihopper i 1971, sier NRK-kommentator Arne Scheie til Dagbladet.

Han beskriver Mork som en fantastisk stilhopper som var seriøs på alle områder.

- Han var en lugn, fin og seriøs fyr. Sånn jeg lærte å kjenne ham i ettertid, er det ingen overraskelse at han ble verdens beste hopper, sier Scheie.

Han forteller at da han på 1970-tallet fikk ansvaret for å kommentere hopp på NRK, kontaktet han Mork for å lære mer om hopp.

- Han lærte meg utrolig mye om hoppsporten, og var en mentor og læremester for meg. Jeg er ham dypt takknemlig for alle innspill og råd han kom med, sier Scheie.

Han fikk vite om Morks bortgang i går kveld.

- Det var veldig trist. Det er ingen tvil om at Mork var en av de største norske skihopperne. Dette er trist for hele hopp-Norge, sier Scheie.