DOKTOR: Ingrid Egner jobber som kreftforsker på heltid. Og hun er proffbokser på fritida. Lørdag går hun i ringen i Skien. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
DOKTOR: Ingrid Egner jobber som kreftforsker på heltid. Og hun er proffbokser på fritida. Lørdag går hun i ringen i Skien. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Ingrid (35) er kreftforsker og proffbokser: - Jeg har sjelden hatt hodesmerter

Går i ringen 20. oktober i Skien. Nå vil hun vinne tittelbelte som profesjonell.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hun kalles doktor Egner i boksekretser. Lørdag går kreftforskeren i ringen til sin andre proffkamp på stevnet «This Is My House 2» i Skien.

Ingrid Egner har doktorgrad i fysiologi i en alder av 35 år. Hun har gode forutsetninger for å reflektere over det å være proffbokser.

- Jeg vet utmerket godt at boksing er en risikosport. Derfor er det viktig å unngå så mange slag som mulig mot hodet. Jeg går bevisst inn for det. Og når jeg sparrer på trening så går vi aldri hardt mot hodet. Jeg har sjelden hatt hodesmerter etter en kamp eller trening, forteller Ingrid Egner til Dagbladet.

CV Ingrid Marie EgnerFødt: 21. desember 1982 (35).Første NM-gull i 2001 som junior.Ti NM-gull. Fire kongepokaler.Fem nordiske mesterskap.Debuterte på landslaget i 2002.Går sin andre proffkamp i Skien lørdag.

Stanford

Egner har fullført en solid utdannelse i en alder av 35 år. Hun søkte som prosjektansvarlig og fikk et postdoktorstipendiat av Norges forskningsråd og reiste til Stanford School Of Medicine i California. Hun reiste over i 2016. Etter hun returnerte til Norge, fikk hun fast stilling på immunologi og transfusjonsmedisin, Uno, immunitetsavdelingen på Rikshospitalet i Oslo.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn