FORBEREDER SEG PÅ MER: Ingvild Flugstad Østberg tror det bare blir flere astma-spørsmål om de norske damene presterer som normalt denne vinteren.<br>Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FORBEREDER SEG PÅ MER: Ingvild Flugstad Østberg tror det bare blir flere astma-spørsmål om de norske damene presterer som normalt denne vinteren.
Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Bruken av astmamedisin

Ingrid Flugstad Østberg om astma-saken:- Plutselig er det derfor vi er så gode

Når Ingvild Flugstad Østberg og de andre norske langrennsdamene vinner skirenn til vinteren, tror Østberg det bare gir næring til astma-kritikerne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Både Ingvild Flugstad Østberg og resten av langrennsdamene har svart tålmodig på spørsmål om astmamedisin helt siden dommen mot Martin Johnsrud Sundby forelå i sommer.

Stormen mot skijentene tiltok i styrke da det viste seg at også utøvere uten påvist astma ble behandlet med astmamedisin. For Flugstad Østberg og de andre har det vært en frustrerende tid.

- Det er kjedelig. Du ser saker eller ting som er blitt feil, og så blir ting fasit som ikke er fasit og det fester seg i folks oppfatning av saken. Da blir det irreversibelt. Uansett hva en sier nå så hjelper det ikke. Da må vi bare innse at det er sånn det er blitt nå, og så får vi bare gjøre den jobben som vi alltid har gjort. Vi får bare fortsette å gjøre dette på den ærlige måten jeg står for, og som alltid har vært det viktigste for meg. Uansett om det var Ludo som liten eller noe annet, så skal det ikke jukses. Du skal følge reglene, sier Østberg til Dagbladet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn