Ingrid og Nila på 7. plass

To tap og én seier i Østerrike.

SMÅ MARGINER: Ingrid Tørlen og Nila Håkedal mener nivået i Europa har blitt mye bedre de siste åra. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
SMÅ MARGINER: Ingrid Tørlen og Nila Håkedal mener nivået i Europa har blitt mye bedre de siste åra. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

||| Sandvolleyballparet Ingrid Tørlen/Nila Håkedal er sikret sjuendeplass i EM-runden i Østerrike etter to seirer og ett tap. Tarjei Skarlund/Martin Spinnangr endte på niendeplass i mennenes turnering.

Første kamp endte med 2-1-seier (21-23, 21-11, 15-11) til Håkedal/Tørlen over tsjekkerne Kristyna Kolocova/Marketa Slukova, mens det ble 1-2-tap (21-18, 15-21, 9-15) for de østerrikske søstrene Doris og Stefanie Schwaiger.

Men de norske jentene slo tilbake i fredagens siste kamp. Britene Lucy Boulton og Denise Johns ble slått 2-1 (25-23, 11-21, 15-12). Dermed er Tørlen/Håkedal sikret sjuendeplass i turneringen.

- Det er veldig jevnt her, og det er hard kamp om plassene. Det er ikke lenger så stor forskjell på en EM-runde og verdensserien. USA og Brasil mangler jo, men Europa har fått så mange sterke lag nå, sa Tørlen til NTB.

Sist helg ble det en sterk femteplass for Tørlen og Håkedal i verdensserieturneringen i Sør-Korea.

Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr kom på niendeplass i mennenes turnering. Fredag ble det én seier og to tap.

Nordmennene tapte sin første kamp 0-2 (15-21, 15-21) for sveitsiske Patrick Heuscher/Sascha Heyer. I den neste kampen vant det norske paret 2-1 (17-21, 22-20, 16-14) over Kristjan Krais og Rivo Vesik fra Estland.

Men Skarlund/Spinnangr røk ut av turneringen etter at det ble 1-2-tap (24-22, 9-21, 24-26) for det tredjeseedede, tyske paret Mischa Urbatzka/Kay Matysik.

- Vi fikk litt kultursjokk i den første kampen, men så fikk vi vendt oss til nivået. Vi fikk vist at vi kan hamle opp med mange av de beste, og nå ser vi lysere på VM enn vi gjorde før denne turneringen, sa Skarlund.

(NTB)